Esports

16 joukkuetta jäljellä – League of Legendsin MM-lohkovaihe alkaa

Julkaistu:

ESPORTS
Maailmanmestaruudesta ja yli kahden miljoonan dollarin palkintopotista kilpailee vielä 16 joukkuetta. Korealaiset ovat ennakkosuosikkeja.
League of Legends -pelin Worlds-MM-kisat alkavat tänään keskiviikkona Etelä-Koreassa toden teolla, kun kisojen lohkovaihe alkaa Suomen aikaa kello 11. Maailmanmestaruudesta kilpailee 16 joukkuetta.
Kisat alkoivat jo 2. lokakuuta, kun viimeiset lohkovaiheen osallistujat ratkottiin 12 joukkueen play-in-karsinnassa. Jatkoon pääsivät ennakkosuosikit Cloud9, EDward Gaming, G2 Esports ja G-Rex.

Lohkovaiheessa joukkueet on jaettu neljään ryhmään, joista jokaisen kaksi parasta jatkavat playoffeihin kuuden ottelun jälkeen. Lohkovaihe pelataan 10.–17. lokakuuta Busanissa. Ottelut alkavat joka päivä kello 11 Suomen aikaa.
Ennakkosuosikkeja ovat kiinalais- ja korealaisjoukkueet. Korea on voittanut kisat viimeiset viisi vuotta. Sen sijaan Euroopan ja Amerikan edustajat eivät ole olleet kunnolla mukana voittotaistelussa pitkään aikaan.

Viime vuoden maailmanmestari Samsung Galaxy kilpailee tänä vuonna nimellä Gen.G. Tämän lisäksi veikkausten kärjessä ovat kiinalaiset Royal Never Give Up ja Invictus Gaming sekä korealaiset Afreeca Freecs ja KT Rolster. Länsimaiden ykkösnimet ovat Liquidin ohella Cloud9, Fnatic ja G2 Esports.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lohko C on nimetty kuolemanlohkoksi, sillä jatkopaikasta taistelevat KT Rolsterin ja Liquidin lisäksi taiwanilainen MAD Team ja kiinalainen EDward Gaming. Monet pitävät ennakkosuosikkina KT Rolsteria, mutta kamppailu toisesta sijasta on armotonta.

Suora lähetys (englanniksi):Lohkojen kaksi parasta jatkavat puolivälieriin, jotka pelataan 20.–21. lokakuuta Busanissa. Finalistit ratkotaan 27.–28. lokakuuta Gwangjussa pelattavissa välierissä. Maailmanmestari kruunataan Incheonissa 3. marraskuuta.

Kisojen palkintopotti on vähintään 2,25 miljoonaa dollaria. Potti kasvaa, kun pelaajat ostavat hahmojen ulkoasuja kisojen aikana. Voittajan osuus lopullisesta palkintopotista on 37,5 prosenttia.

Muokattu klo 11.14: Täsmennetty kappaletta koskien kisojen ennakkosuosikkeja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt