Perhe on tärkein: McLarenin tuore simukuski Olli Pahkala muutti Saksasta Rovaniemelle - Esports - Ilta-Sanomat

Perhe on tärkein: McLarenin tuore simukuski muutti Saksasta Rovaniemelle

Olli Pahkala debytoi keskiviikkona McLaren-kuljettajana, kun F1 Esports -sarja alkaa Lontoossa.

Julkaistu: 9.10.2018 14:55

Olli Pahkala ajaa keskiviikkona alkavassa F1 Esports -sarjassa ensimmäistä kertaa McLaren-kuljettajana

Huomenna keskiviikkona alkavan F1 Esports -sarjan toisella kaudella kilpailee kolme suomalaiskuljettajaa. Yksi heistä on McLarenille kiinnitetty 29-vuotias Olli Pahkala.

  Kokenut simukuljettaja Pahkala allekirjoitti tallisopimuksensa heinäkuussa. Sen jälkeen aika on kulunut uuteen F1 2018 -peliin tutustuessa ja McLarenin tiimin kanssa töitä paiskiessa. Pahkala kertoo McLarenin olevan innoissaan alkavasta kaudesta.

  – Muutama kerta ollaan käyty tehtaalla tekemässä hieman materiaalia syksyä varten ja tutustumassa talliin. En ole muiden F1-tallien tehtaisiin päässyt tutustumaan, mutta melko luottavaisin mielin voin sanoa, että McLaren Technology Centre on siistein kaikista, kertoo Pahkala Ilta-Sanomille.

  Elokuussa julkaistu uusi F1-peli on ollut Pahkalan mieleen. Peli on kehittynyt koko ajan oikeaan suuntaan.

  – Tosi paljon pieniä juttuja, jotka pitää osata, joten haastava kausi luvassa.

  ”Kuljettajat ottavat enemmän riskejä”

  Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetyssä F1 Esports -sarjassa Pahkala ylsi 40 parhaan joukkoon, mutta jäi finaalin ulkopuolelle. Uudella kaudella ajetaan peräti kymmenen osakilpailua, joista viimeisessä jaetaan tuplapisteet.

  – Sarjaperusteinen mestaruustaisto on mielestäni hyväksi F1 Esportsille. Kuljettajat ottavat enemmän riskejä alusta lähtien, ja kausi ei ole heti kerrasta poikki. Tuplapisteet viimeisestä kisasta pitää myös mestaruustaiston avoimena, joten tullaan toivottavasti näkemään äärimmäisen viihdyttävä sarja.

   

  Pahkalan mielestä tasainen ajotyyli erottaa hänet muista kuljettajista. Kauteen Pahkala lähtee tavoitteenaan voittaa kuljettaja- ja tallimestaruus. Pääpaino on tallimestaruudessa, ”jotta hommat jatkuisivat tulevinakin vuosina”.

  – Mersulla, Red Bullilla ja Toro Rossolla on kovat tiimit pelissä, joten jos pysytään Brendon Leighin [Mercedes, hallitseva F1-mestari] ja Patrik Holzmannin [Toro Rosso] kelkassa mukana, niin todennäköisesti ollaan voitossa kiinni loppuun asti.

  F1 Esports -sarjassa kilpailevat Pahkalan lisäksi suomalaiskuljettajista Joni Törmälä (Red Bull) ja Tino Naukkarinen (Williams). Pahkala uskoo suomalaisten pärjäävän sarjassa.

  – Tunnen pojat ja meillä on aika kova työnteon mentaliteetti kuorrutettuna talentilla, joten edellytykset kärkisijoihin on hyvät.

  ”Se auttaa keskittymään olennaiseen oikeilla hetkillä”

  Saksassa kaksi vuotta asunut Pahkala palasi Suomeen elokuussa, kun hän muutti takaisin Rovaniemelle. Muuton takana oli päätös tehdä harrastuksesta täysipäiväinen työ.

  – Tällä tasolla ei enää pärjää, jos valmistautumiseen käyttää tunnin tai kaksi illassa töiden jälkeen. Kotiseudulle kun muuttaa takaisin niin avovaimon, perheen ja ystävien tuki on taas lähellä, mikä on meikäläiselle äärimmäisen tärkeää. Se auttaa keskittymään olennaiseen oikeilla hetkillä.

  F1 Esports -sarjan ensimmäiset kolme osakilpailua ajetaan keskiviikkona 10. lokakuuta Lontoossa. Sarjasta voi lukea lisää IS:n aikaisemmasta uutisesta.

  Pahkala muutti Saksasta Rovaniemelle voidakseen olla lähempänä läheisiään.

  McLarenin tehdas on tullut Pahkalalle tutuksi.

  Osion tuoreimmat

  Luitko jo nämä?