Esports

Pelottavan ovela huijaus: Huippupelaajalta lähti 200000 dollaria ja kryptovaluuttaa

Julkaistu:

ESPORTS
League of Legends -ammattilaiselta Yiliang Pengiltä vietiin 200 000 dollaria erikoisella tavalla.
Team Liquid -kilpapelijoukkueessa League of Legendsiä pelaava Yiliang ”Doublelift” Peng menetti syyskuussa 200 000 dollaria ja kryptovaluuttaa. Asiasta on uutisoinut muun muassa DOT Esports.
Peng kertoi rahojensa menettämisestä suorassa Twitch-lähetyksessä, jonka parhaat hetket hän on ladannut Youtube-kanavalleen.

Videolla Peng kertoo saaneensa puhelimeensa ilmoituksen, että hänen pankkitilinsä saldo on ylittynyt. Pankista kerrottiin, että tililtä oli tehty siirtoja virtuaalivaluuttojen kauppapaikka Coinbaseen, johon Peng oli liittänyt kyseisen tilin luottokortin.

– En pystynyt kirjautumaan Coinbaseen. Koetin palauttaa salasanani, mutta palvelusta ei tullut sähköpostia. Soitin pankkiin ja kerroin kyseessä olevan petos, koska en ollut tehnyt niitä siirtoja. Summa oli 200 000 dollaria, joka on paljon rahaa, Peng selittää videolla.Peng kertoo yrittäneensä miettiä, miten hän olisi voinut tulla huijatuksi. Hänelle tuli mieleen ainoastaan eräs tapahtuma, kun hänen puhelimensa lakkasi toimimasta hetkellisesti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Joku esitti minua T-Mobilen [asiakaspalvelulle] ja sanoi, että puhelimeni on kadonnut. Hän pyysi aktivoimaan numeroni toiselle SIM-kortille, kertoi Peng puhelustaan T-Mobilen asiakaspalvelun kanssa.

Huijari pääsi numerolla kirjautumaan Pengin sähköpostiin ja Coinbase-tunnukselle, joka lähetti kirjautumiskoodin puhelimeen. Huijari peukaloi Pengin sähköpostin vielä niin, että Coinbasesta tulleet sähköpostit ohjautuivat automaattisesti toiseen sähköpostiin. Alkuperäiset viestit poistettiin automaattisesti, joten Peng ei huomannut huijausta heti.

Lue myös: Huippupelaaja luki potkuistaan nettifoorumilta – ”Olen sotajalalla”

Pengin mukaan tapausta selvitetään yhä, mutta hän uskoo saavansa rahansa takaisin. Varastettuja kryptovaluuttoja hän tuskin saa takaisin, sillä Coinbase ei pysty perumaan valuuttasiirtoja.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Donald Trump peruu delegaationsa osallistumisen Maailman talousfoorumiin
   Taloussanomat
  3. Kotimatkalla ollut Aiia, 21, puhui siskonsa kanssa puhelimessa, kun hyökkääjä iski – vaihto-oppilaan surma kuohuttaa Australiassa
   Ulkomaat
  4. Tunti sitten
  5. WSJ: Yhdysvallat harkitsee kiinalais­tuotteiden tuonti­tullien höllentämistä
   Taloussanomat
  6. Natalie ja Kerry ottivat selfien ”Paholaisen ovilla” – järkyttyivät kuvaan tallentuneesta kalpeasta hahmosta
   Viihde
  7. 2 tuntia sitten
  8. Sukeltajien poikkeuksellinen kohtaaminen valtavan valkohain kanssa tallentui kuviin – asiantuntijat kiinnittivät huomiota yhteen seikkaan
   Ulkomaat
  9. Kuvat prinssi Philipin kolaripaikalta: Suurikokoinen Land Rover rysähti tielle kyljelleen, Kia päätyi keula edellä pöpelikköön
   Kuninkaalliset
  10. Rekkaa ohittamaan lähtenyt autoilija törmäsi kolmeen vastaantulijaan Huittisissa – yksi loukkaantui vakavasti, kaksi lievästi
   Kotimaa
  11. 4 tuntia sitten
  12. Poliisi pyytää tietoja kadonneesta Jerestä – viimeisin yhteys 21-vuotiaaseen saatu joulukuussa
   Kotimaa
  13. 82-vuotias Berlusconi tulee taas – ilmoitti asettuvansa ehdolle EU-vaaleissa: ”Euroopasta puuttuu syvällistä ajattelua”
   Ulkomaat
  14. IS-raati arvioi puoluejohtajien esiintymisen – näin he pärjäsivät: ”Ei viinejä kauppoihin, koska täällä vedetään lähinnä lärvejä”
   Kotimaa
  15. Näytä lisää