Pelottavan ovela huijaus: Huippupelaajalta lähti 200000 dollaria ja kryptovaluuttaa

League of Legends -ammattilaiselta Yiliang Pengiltä vietiin 200 000 dollaria erikoisella tavalla.

Yiliang ”Doublelift” Peng on yksi tunnetuimmista League of Legends -ammattilaisista.

6.10.2018 12:00

Team Liquid -kilpapelijoukkueessa League of Legendsiä pelaava Yiliang ”Doublelift” Peng menetti syyskuussa 200 000 dollaria ja kryptovaluuttaa. Asiasta on uutisoinut muun muassa DOT Esports.

Peng kertoi rahojensa menettämisestä suorassa Twitch-lähetyksessä, jonka parhaat hetket hän on ladannut Youtube-kanavalleen.

Videolla Peng kertoo saaneensa puhelimeensa ilmoituksen, että hänen pankkitilinsä saldo on ylittynyt. Pankista kerrottiin, että tililtä oli tehty siirtoja virtuaalivaluuttojen kauppapaikka Coinbaseen, johon Peng oli liittänyt kyseisen tilin luottokortin.

– En pystynyt kirjautumaan Coinbaseen. Koetin palauttaa salasanani, mutta palvelusta ei tullut sähköpostia. Soitin pankkiin ja kerroin kyseessä olevan petos, koska en ollut tehnyt niitä siirtoja. Summa oli 200 000 dollaria, joka on paljon rahaa, Peng selittää videolla.

Peng kertoo yrittäneensä miettiä, miten hän olisi voinut tulla huijatuksi. Hänelle tuli mieleen ainoastaan eräs tapahtuma, kun hänen puhelimensa lakkasi toimimasta hetkellisesti.

– Joku esitti minua T-Mobilen [asiakaspalvelulle] ja sanoi, että puhelimeni on kadonnut. Hän pyysi aktivoimaan numeroni toiselle SIM-kortille, kertoi Peng puhelustaan T-Mobilen asiakaspalvelun kanssa.

Huijari pääsi numerolla kirjautumaan Pengin sähköpostiin ja Coinbase-tunnukselle, joka lähetti kirjautumiskoodin puhelimeen. Huijari peukaloi Pengin sähköpostin vielä niin, että Coinbasesta tulleet sähköpostit ohjautuivat automaattisesti toiseen sähköpostiin. Alkuperäiset viestit poistettiin automaattisesti, joten Peng ei huomannut huijausta heti.

Lue myös: Huippupelaaja luki potkuistaan nettifoorumilta – ”Olen sotajalalla”

Pengin mukaan tapausta selvitetään yhä, mutta hän uskoo saavansa rahansa takaisin. Varastettuja kryptovaluuttoja hän tuskin saa takaisin, sillä Coinbase ei pysty perumaan valuuttasiirtoja.

Team Liquid on tällä hetkellä Pohjois-Amerikan ykkösjoukkue. Peng (oikealla takana) valittiin kesällä pelatun LCS-liigakauden parhaaksi pelaajaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?