Maajoukkuekonkarilta tiukka analyysi Suomen mahdollisuuksista Overwatchin MM-kisoissa

Joonas ”Zappis” Alakurtin mielestä Suomella on hyvät mahdollisuudet kultaan Overwatchin MM-kisoissa.

Joonas Alakurtti edusti Overwatch Leaguen ensimmäisellä kaudella Florida Mayhem -joukkuetta.

25.9.2018 14:50

Overwatchin odotettu World Cup -MM-kisatapahtuma päättyy marraskuun alussa Yhdysvaltoihin, kun maailmanmestaruudesta kilpailee kahdeksan joukkuetta. Suomi on yksi Yhdysvaltoihin matkustavista joukkueista.

Kolmatta kertaa kisoissa pelaavan Joonas ”Zappis” Alakurtin mielestä Suomella on kasassa erittäin vahva ja kokenut joukkue.

– Kaikki pelaajat Davinia [Tuomo Leppänen] lukuun ottamatta ovat viettäneet tämän vuoden Amerikassa Overwatch Leaguessa, ja sieltä saadut kokemukset ovat kyllä vahvistaneet jo alunperinkin lahjakkaita pelaajia edelleen, kommentoi Alakurtti Ilta-Sanomille.

Suomi kohtaa puolivälierissä Kiinan, jonka jälkeen mahdollinen välierävastustaja on otteluparin Kanada–Ranska-voittaja.

– Kiina on eka vastustaja puolivälierissä, ja luonnollisesti ei aliarvioida vastustajia millään tasolla. Kiina kuitenkin voitti oman lohkonsa, vaikka karttoja tiputtikin. Tärkeintä on keskittyä siihen omaan peliin, ja jos jatketaan samalla linjalla ja saadaan hyvä harjoitusputki päälle, niin finaalipaikka ei kyllä jää pelkäksi unelmaksi.

Lue myös: Suomen huiput neuvovat – näin aukeaa tie peliammattilaiseksi: Harkitse välivuotta, etsi sponsori...

OWL-kauden päätyttyä Alakurtilla, Timo ”Taimou” Kettusella, Jonas ”Shaz” Suovaaralla, Joona ”Fragi” Laineella, Jiri ”LiNkzr” Masalinilla ja Benjamin ”BigGoose” Isohannilla on ollut enemmän aikaa harjoitella World Cupia varten.

Alakurtti uskoo Suomella olevan tänä vuonna mahdollisuudet kultaan. Karsinnassa jalkoihin jäivät Venäjä, Japani, Taiwan ja Hongkong.

– Korealle hävittiin niukasti 2–3, mutta kellään ei jäänyt mitään hampaankoloon siitä ottelusta. Korea on kuitenkin hallitseva maailmanmestari, ja meilläkin on vielä siimaa, josta kiristää.

Viime vuonna Suomi jäi kisoissa finaalivaiheen ulkopuolelle, kun sijoitus oli vaatimaton 17.–24. Vuonna 2016 tuloksena oli neljäs sija, kun Ruotsi oli parempi pronssiottelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?