Suomi vältti ennakkosuosikit – Kiina ensimmäinen vastustaja Overwatchin MM-finaaleissa

Suomi on yksi kahdeksasta maasta, joka kilpailee marraskuun alussa Overwatchin maailmanmestaruudesta Yhdysvalloissa.

Suomen Overwatch-joukkue suuntaa marraskuun alussa Yhdysvalloissa pelattaviin MM-finaaleihin.

25.9.2018 10:10

Overwatchin World Cup -MM-finaalit lähenevät, ja marraskuun alussa uusi maailmanmestari selviää Yhdysvalloissa. Yksi kahdeksasta finaalijoukkueesta on Suomi.

Suomi ylsi elokuussa pelatusta MM-karsinnasta jatkoon toiselta sijalta, kun maajoukkue voitti Venäjän, Japanin, Taiwanin ja Hongkongin. Ainoa tappio tuli niukasti isäntämaa Etelä-Korealle.

Etelä-Korean jälkeen karsinnat jatkuivat Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Ranskassa. Jokaiseen karsintaan osallistui kuusi joukkuetta, joista kaksi eteni himoittuun BlizzCon-tapahtumaan, jossa MM-finaalit pelataan.

Lue myös: Esports-ammattilaiset jakavat vinkkinsä peliurasta haaveileville – ”Välillä pitää muistuttaa itseään, että haluaa olla paras”

Playoffien otteluparit selvisivät karsintojen päätyttyä viime viikonloppuna. Suomen kanssa samalla puolella kaaviota ovat Ranska, Kanada ja Kiina, jonka Suomi kohtaa puolivälierissä. Toisella puolella ovat Yhdysvallat, Britannia, Etelä-Korea ja Australia.

Suomi vältti kovimmat ennakkosuosikit, sillä Etelä-Korea ja Yhdysvallat ovat eri puolella kaaviota. Finaalipaikka ei ole kuitenkaan varma, sillä Kiina voitti oman karsintalohkonsa puhtaalla pelillä, ja myös Kanada sekä Ranska ovat olleet kovassa iskussa.

Suomen joukkueessa pelaavat Timo ”Taimou” Kettunen, Jiri ”LiNkzr” Masalin, Joona ”Fragi” Laine, Joonas ”Zappis” Alakurtti, Tuomo ”Davin” Leppänen, Jonas ”Shaz” Suovaara ja Benjamin ”BigGoose” Isohanni. Joukkuetta valmentaa Joni ”Seita” Paavola, joka normaalisti luotsaa Team Giganttia.

Viime vuoden kisoissa Suomen pelit päättyivät lohkovaiheeseen ja 17.–24. sijaan. Vuonna 2016, jolloin kisat järjestettiin ensimmäistä kertaa, tuloksena oli neljäs sija Ruotsin oltua pronssiottelussa parempi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?