Esports

Suomalaiselta asiantuntijalta tylytys CS-huipputurnaukselle: ”Kehnoa peliä”

Julkaistu:

CS:GO
Counter-Striken ykkösturnauksen playoffit alkavat torstaina Lontoossa. IS:n haastattelemat asiantuntijat ovat eri mieltä voittajasuosikista.
Syyskuun alussa Lontoossa alkanut FACEIT Major -turnaus huipentuu tällä viikolla. Counter-Striken maailman ykkösjoukkueen tittelistä ja 500 000 dollarin pääpalkinnosta taistelee kahdeksan joukkuetta.
Ilta-Sanomat otti yhteyttä kahteen suomalaiseen pitkän linjan CS-pelaajan, jotka kertoivat Majorista ja playoffien lähtökohdista.

Taneli ”disturbed” Veikkola on yksi kahdeksasta suomalaispelaajasta, joka on pelannut urallaan Majorissa. Peliuransa viime vuonna lopettanut Veikkola on nykyisin osakas HAVU Gaming -joukkueessa.

Jussi ”gstus” Perälä on pelannut useassa suomalaisessa CS-joukkueessa ja kolunnut suuret turnaukset läpi vuosina 2013–15. Peliuransa jälkeen hän on selostanut ja tuomaroinut eri tahoilla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Voidaan heidän olettaa taistelevan mitalisijoista”

Perälän mielestä nyt nähty Major on ollut pettymys. Pelillisesti turnauksessa ei ole nähty tasoltaan loistavia tai viihdyttäviä otteluita kuin muutama.

Veikkolan mieleen jäi toiselta kisaviikolta erityisesti kahden huippunimen konttaaminen: Suomalaisen Miikka ”suNny” Kempin edustaman Mousesportsin pelit päättyivät suoraan kolmeen tappioon. Menestynyt Fnatic jäi puolestaan ensimmäistä kertaa Major-historiassa playoffien ulkopuolelle.

Lue lisää: Miikka Kempille murskaava pettymys – ”Koskaan urani aikana ei ole tuntunut näin pahalta”
Torstaina alkavissa playoffeissa kilpailevat FaZe, Astralis, MIBR, Team Liquid, Natus Vincere, HellRaisers, BIG ja compLexity. Kahden viimeiseksi listatun playoff-paikat olivat yllätys pääosalle katsojista.

– compLexity sai verrattain helpon reitin pudotuspeleihin voittaen Fnaticin, G2:n ja BIGin. Näistä joukkueista ainoastaan BIG jatkoi myös pudotuspeleihin, kun Fnatic ja G2 olivat todella huonossa vireessä, huomauttaa Veikkola.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pudotuspelit alkavat torstaina otteluilla compLexity–MIBR ja BIG–Na`Vi. Veikkola uskoo compLexityn matkan tyssäävän heti, sillä MIBR-valmentaja Janko ”YNK” Paunović on saanut pari päivää rauhassa korjata joukkueensa virheitä.

Perälän mielestä toisella altavastaajalla BIGillä on mahdollisuudet voittaa koko turnaus, sillä se on niin sanotulla helpommalla puolella ottelukaaviota.

– Kun tähän lisätään, kuinka paljon heidän pelin sisäinen johtaja Fatih ”gob b” Dayik käyttää tunteja peliin sekä pelisuunnitelman valmisteluun, niin voidaan heidän olettaa taistelevan mitalisijoista, toteaa Perälä.
  • Juttu jatkuu videon jälkeen
Toiseen vaiheen parhaita suorituksia:Maailmanlistalla toisena olevan Na`Vin menestys on Veikkolan mukaan kiinni tähtipelaajien Oleksandr ”s1mple” Kostylievin ja Denis ”electronic” Sharipovin suorituksista.

– Jos Na’Vi pelaa kuin oletetaan, niin finaalipaikka on mahdollinen, mutten pitäisi sitä varmana. Pitää ottaa huomioon myös MIBR, joka on yksi ennakkosuosikeista.

”Muutaman päivän tauko pelaamisesta auttaa heitä valtavasti”

Toisella puolella playoff-kaaviota finaalipaikasta kilpailevat otteluparit Astralis–FaZe ja Liquid–HellRaisers.

Perälän mielestä maailman ykkösnimi Astralis on tämän kaavion ehdoton ennakkosuosikki. Joukkue hävisi viime viikolla yhden ottelun, mutta todisti samalla olevansa henkisesti vahva kokoonpano.

– He nousivat 2–13-takaa-ajoasemasta pelin vaikeammalla hyökkääjäpuolella [Inferno-kartassa] Liquidia vastaan tasoihin, mutta hävisivät jatkoajalla. Astralis on parantanut otteitaan turnauksen edetessä, ja muutaman päivän tauko pelaamisesta auttaa heitä valtavasti, arvioi Perälä.

Perälä uskoo Astraliksen taistelevan välierissä finaalipaikasta Team Liquidia vastaan, jonka uskotaan etenevän neljän parhaan joukkoon helpolla voitolla HellRaisersistä. Veikkola on asiasta samaa mieltä.

Eri mieltä voittajasta ja parhaasta pelaajasta – ”Hän luottaa paljon omaan ampumiseensa”

Veikkola nimeää koko turnauksen voittajasuosikiksi Team Liquidin, joka on pelannut lähes virheetöntä CS:ää Astralis-ottelua lukuun ottamatta. Iso osa menestystä on Wilton ”zews” Pradon valmennustyö. Liquid voitti lohkovaiheessa Winstriken, NiPin ja Astraliksen.

– Pitää toisaalta huomioida, ettei heitä ole pakotettu pelaamaan mitään ”uudempaa” karttaa Majoreilla tai karsinnoissa. Kartat ovat olleet toistaiseksi cache, mirage ja inferno, listaa Veikkola.

Perälän mielestä Astralis on tällä hetkellä voittajasuosikki, mutta vain niukasti ennen Team Liquidia.

– Astraliksen map pool [karttavalikoima] näyttää edelleenkin maailman parhaimmalta. Lisäksi heidän tähtensä ovat pelanneet koko turnauksen ajan hyvin myös tiukoissa tilanteissa, hän perustelee valintaansa.

Perälän mielestä parhaan pelaajan palkinnon vie turnauksen päätteeksi Astralis-tähti Nicolai ”dev1ce” Reedtz. Veikkolan ehdokas on puolestaan Team Liquid -joukkueen 18-vuotias Russel ”Twistzz” Van Dulken.

– Hän on ollut mielestäni tähän mennessä turnauksen paras pelaaja. Hän luottaa paljon omaan ampumiseensa, ja se näkyy myös otteissa. Toinen kandidaatti on totta kai Na`Vin s1mple, joka on tällä hetkellä maailman paras pelaaja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt