Esports

”Änärin” suomalaishuiput paljastavat pelin parhaan joukkueen: ”Ei niiltä möröiltä saa kiekkoa pois!”

Julkaistu:

NHL 19
Ilta-Sanomat otti yhteyttä tunnettuihin suomalaisiin änäripelaajiin, jotka kertoivat, mitä uudelta NHL 19 -peliltä voi odottaa.
Syyskuun saapuminen tarkoittaa takuuvarmasti kahta asiaa: Ilmat kylmenevät ja NHL-pelisarjan uusin osa ilmestyy kauppoihin. NHL 19 -pelin ennakkotilaajat pääsivät pelaamaan täysversiota alkuviikosta. Ilta-Sanomat otti yhteyttä kolmeen kovaan suomalaiseen änäripelaajan, jotka kertoivat, mitä peliltä voi odottaa.

Yllä olevalla videolla näet kuinka kävi, kun Ilta-Sanomat Digitodayn toimittaja Henrik Kärkkäinen haastoi NHL-pelin maailmanmestarin Erik ”EKI” Tammenpään matsiin uudessa änärissä.
Mielipiteensä ja odotuksensa uudesta änäristä Ilta-Sanomille kertoivat maailmanmestari Tammenpää, SJK Esportsissa pelaava Risto ”Dominointi” Järvi ja NHLGamer-yhteisön perustaja Kenneth ”KenuFHR” Lehtinen.

Kolmikko kertoo suurimpien pelillisten muutosten olevan uusi luistelumoottori, parannettu taklaaminen, 1 vastaan 1 vastaan 1 -ulkojääpelit sekä erittäin laaja pelaajien kustomointi.

– Luistelu tuntuu silkiltä verrattuna aikaisemman vuoden peliin, mutta mailaa ei pystyy veivaamaan samalla lailla kuin ennen. Kiekonsuojaamisessa moni käyttää nykyään takaperin luistelua, koska mailapuolustus on tehty vaikeammaksi. Taklaaminen ja oikein sijoittuminen ovat parhaimmat tavat riistää kiekko, kertoo Järvi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Änärissä on perinteisesti vuodesta toiseen muutama joukkue, jotka ovat selkeästi muita vahvempia. Tällä kertaa kovimpia tiimejä ovat Washington Capitals, Pittsburgh Penguins, Tampa Bay Lightning ja Toronto Maple Leafs. Ykköstiimi on kaikkien kolmen mielestä Winnipeg Jets.

– Ei niiltä möröiltä saa kiekkoa pois! Tuntuu muutenkin, että isot pelaajat toimii tässä pelissä paremmin, kuvailee Tammenpää Jetsin vahvuuksia naureskellen.

Lue myös: IS:n toimittaja haastoi maailmanmestarin NHL19:ssä – eihän siinä hyvin käynyt

NHL-pelisarjan ensimmäiset isot MM-kisat järjestettiin kesällä, ja Tammenpää turnauksen näytöstyyliin. Suomalaiset näkyivät ylipäätään kisoissa vahvasti.

Kolmikko odottaa innolla pääsevänsä kilpailemaan eri turnauksiin tänä vuonna Suomessa ja toivottavasti myös maailmalla. Tammenpää ja Järvi molemmat kilpailevat, kun taas Lehtinen järjestää pääasiassa turnauksia NHLGamerin kanssa.

– Tulemme järjestämään isoja turnauksia niin 1vs1:n kuin 6vs6:n puolella. Laji kasvaa uusiin sfääreihin ja löytää yhä isomman yleisön, avaa Lehtinen NHLGamerin tulevaisuuden suunnitelmia.

Aikaisempina vuosina Suomen ykkösnimenä on pidetty muun muassa IS Cup 2:n voittanutta Hannes ”Hansulinho” Kettusta, mutta Tammenpää vei kruunun ja ykköspelaajan tittelin kesäkuisella MM-voitollaan.

– Jos ei saa itseä sanoa, niin Paul ”PleeMaker” Arontie tulee olemaan kova, toteaa Tammenpää.

– Vaikea sanoa, mutta eiköhän samat ukot tule pyörimään huipulla, jotka ovat siellä olleet aikaisemminkin. Muutama nuori tekee läpimurron, uskoo puolestaan Järvi.

– Suomessa on todella taitavia pelaajia ja koko ajan lista voittajakandidaateista pitenee. Eki on tällä hetkellä todella kova ja hänen työmoraalinsa harjoitella erittäin kova. En siis yllättyisi, jos mies uusii temppunsa ja maailmanmestaruuden, sanoo Lehtinen.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. CNN pyysi uutta oikeuskäsittelyä, Acosta taas vaarassa menettää kulkulupansa
   Ulkomaat
  3. Kaahareihin kyllästynyt italialaiskylä hankki peltipoliisin – Suomen tehokkain nopeusvalvontakamera ei pääse lähellekään näitä lukemia
   Ulkomaat
  4. Fuego-tulivuori ajoi taas tuhannet ihmiset kodeistaan Guatemalassa – ”On lähdettävä niin pian kuin pystyy”
   Ulkomaat
  5. Trump aiheutti hämmennystä Kaliforniassa: Suomi-kommentin lisäksi haukkui poliitikkoa alatyyliin ja syytti sotilasjohtajaa viivyttelystä
   Ulkomaat
  6. Pääkirjoitus: Suurlähettiläs Kuznetsovin puhuttelu oli paikallaan – Venäjä on yhä selityksen velkaa
   Pääkirjoitus
  7. Tunti sitten
  8. ”Kenellä pitää olla jatkossa oikeus yksityisautoon?” Kansanedustaja Anna Kontulan kolumnista nousi kohu – nyt hän kertoo, mitä tarkoitti
   Kotimaa
  9. Voimisteluliitto poisti kohuvalmentajan harjoitusmenetelmiä esitelleen videon – ”On mennyt ihan veltoksi”
   Muut lajit
  10. Toivo aseiden vaikenemisesta Jemenissä heräsi – sotiminen jatkui siitä huolimatta
   Ulkomaat
  11. Treffit päättyvät kuumiin tunnelmiin – Bachelorette-Jenny tekee suoran ehdotuksen: ”Meillä olisi mahdollisuus jäädä yöksi”
   Viihde
  12. Soini: Venäjän kanssa jatketaan gps-keskustelua – ”Meillä on ollut selkeä käsitys siitä, että häirintä on tullut Venäjän puolelta”
   Kotimaa
  13. Näytä lisää