OWL-superliigaan 8 uutta joukkuetta – sarja saamassa lisää suomalaisväriä

Overwatch Leaguen toisella kaudella kilpailee kahdeksan uutta joukkuetta. Myös uusien suomalaispelaajien odotetaan debytoivan liigassa ensi vuonna.

Overwatch Leaguen ensimmäinen kausi oli jättimenestys. Timo ”Taimou” Kettunen on yksi liigan suomalaispelaajista.

12.9.2018 20:02

Blizzardin Overwatch-pelin megaliiga Overwatch League eli tutummin OWL alkoi tammikuussa Los Angelesissa. Ensimmäisellä kaudella mestaruudesta ja miljoonien dollarien palkintorahoista kilpaili 12 joukkuetta. Liigapaikoista pyydettiin väitteiden mukaan 20 miljoonaa dollaria kappaleelta.

Ensimmäinen kausi päättyi heinäkuussa New Yorkissa pelattuihin finaaleihin. Tämän jälkeen Overwatch-fanit ovat kuumeisesti odottaneet tietoa toisen kauden uusista joukkueista sekä pelaajasiirroista.

Toisella kaudella liigan joukkuemäärä nousee 20:een, kun sarjaan on liittynyt kahdeksan uutta kaupunkia. Pääosa uusista joukkueista on Pohjois-Amerikasta ja Kiinasta, Euroopasta tulee mukaan ainoastaan Pariisi.

Uusien joukkueiden nimiä ja logoja ei ole vielä esitelty. Huhujen mukaan toisella kaudella liigaan liittyvät joukkueet maksoivat liigapaikoistaan 30–60 miljoonaa dollaria.

Lue myös: ESPN: Portit rahaliigaan aukeavat 30–60 miljoonalla dollarilla – seuraavaksi laajennetaan tänne

  • Juttu jatkuu taulukon jälkeen

Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

London Spitfire voitti ensimmäisen OWL-liigakauden heinäkuun lopulla New Yorkissa.

Uusia suomalaisia nousemassa liigaan

OWL:n ensimmäisellä kaudella kilpaili seitsemän suomalaista. Kauden alkaessa liigassa pelasivat Timo ”Taimou” Kettunen (Dallas Fuel), Jiri ”LiNkzr” Masalin (Houston Outlaws), Joona ”Fragi” Laine (Philadelphia Fusion), Aleksi ”Zuppeh” Kuntsi (Florida Mayhem), Jonas ”Shaz” Suovaara (LA Gladiators) sekä Benjamin ”BigGoose” Isohanni (LA Gladiators). Kesken kauden Kuntsin joukkuetoveriksi Floridaan värvättiin Joonas ”Zappis” Alakurtti.

Florida Mayhem on ilmoittanut, että Kuntsin ja Alakurtin sopimuksia ei jatkettu toiselle kaudelle. Kettusen jatkosopimus Fuelin kanssa on sen sijaan vahvistettu. Suovaaran, Isohannin, Laineen ja Masalin sopimustilanteesta ei ole toistaiseksi tiedotettu.

Lue myös: London Spitfirelle historiallinen Overwatch-mestaruus – hopeajoukkueessa suomalaisväriä

Uusien suomalaispelaajien voidaan odottaa nousevan liigaan ensi kaudeksi. Florida Mayhem kiinnitti suomalaisessa Team Gigantti -joukkueessa tänä vuonna pelanneen Roni ”LhCloudy” Tiihosen akatemiajoukkueensa kokoonpanoon. Huhujen mukaan myös Gigantti-pelaaja Petja ”Masaa” Kantanen olisi vahvistamassa Mayhemin kokoonpanoa.

Aleksi ”Zuppeh” Kuntsille ei tarjottu jatkosopimusta Florida Mayhemista.

Overwatch Leaguen toinen kausi alkaa Los Angelesissa tammikuussa 2019. Toiselle kaudelle on odotettavissa muutoksia esimerkiksi formaatin osalta, mutta tarkempia lisätietoja odotetaan loka-marraskuun aikana.

Tulevaisuudessa liigajoukkueet pelaavat otteluita muuallakin kuin Los Angelesissa. Joukkueiden on tarkoitus aloittaa koti- ja vieraspelit kolmannen tai neljännen kauden aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?