Esports

Rutkasti videota Call of Dutyn odotetusta battle royale -pelitilasta – ensi viikonloppuna kokeiltavana ilmaiseksi

Julkaistu: , Päivitetty:

CALL OF DUTY
Uusimmassa Call of Dutyssä on mukana Blackout-pelitila, jossa idea on selvitä viimeisenä elossa. Pc-pelaajat pääsevät kokeileman pelitilaa viikonloppuna avoimessa betassa.
Legendaarisen pelisarjan Call of Dutyn uusin osa Black Ops IIII ilmestyy 12. lokakuuta Pc:lle, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle. Pelissä on ensimmäistä kertaa mukana battle royale -eloonjäämispelitila, Blackout, jossa eloonjäämisestä voi kamppailla yksin, kaksin tai neljän hengen joukkueena.

Pelitilasta saatiin ensimmäiset kunnon maistiaiset Suomen aikaa maanantai-iltana 10. syyskuuta, kun PlayStation 4 -pelaajien ennakkotestaus alkoi.
Twitch-suoratoistopalvelussa peli nousi heti katsotuimmaksi, kun esimerkiksi ”räiskintäpelien kuninkaan” Michael ”Shroud” Grzesiekin suoraa lähetystä katsoi samanaikaisesti yli 100 000 katsojaa.

Shroudin” ensimmäinen voitto Blackoutissa:”JackFrags” esitteli peliä suorassa lähetyksessä vajaat kaksi tuntia:Blackoutissa on karttoja aluksi vain yksi, joka on yhdistelmä vanhempien Black Ops -pelien tunnetuimpia karttoja. CoDin historian isoimmalle kartalle mahtuu pelaajia kerrallaan 80. Kartalta löytyy myös tekoälyn ohjaamia zombeja, jotka tekevät selviytymisestä entistä hankalampaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kartalla voi liikkua muun muassa mönkijällä ja helikopterilla. Sotaa käydään maan ja ilman lisäksi vedessä. Oman vivahteensa taisteluihin tuo heittokoukku, jolla pelaaja voi singahtaa kesken maataistelun esimerkiksi talon katolle. Pelistä löytyy myös radio-ohjattava pienoismalli, jolla voi tutkia esimerkiksi edessä olevan talon liikehdintää. Aseista erikoisin on sinko.

Lue myös: ”Shroud” on räiskintäpelien kuningas, jota miljoonat fanittavat – vaihtoi CS-ammattilaisuran striimaamiseen

PlayStation 4:lle pelin ennakkotilanneet pääsivät betaan käsiksi eilen maanantaina. Xbox One- ja pc-ennakkotilaajat pääsevät pelaamaan perjantaina 14. syyskuuta Suomen aikaa kello 20. Pc-pelaajien avoin testijakso alkaa lauantaina iltakahdeksalta. Kaikki testijaksot päättyvät samanaikaisesti Suomen aikaa maanantaina 17. päivä kello 20.

Blackoutista seuraava kilpapelihitti?

Battle royale -genren kuninkaat Fortnite ja PlayerUnknown’s Battlegrounds ovat nauttinet suursuosiosta jo pidemmän aikaa, mutta kilpapeleinä molemmilla riittää vielä töitä esimerkiksi katsojakokemuksen kanssa.

CoDista on sen sijaan kasvanut viime vuosina suosittu kilpapeli erityisesti Pohjois-Amerikassa. Activision on lupautunut tukemaan perinteistä CoDia omalla kilpapelisarjalla myös tulevaisuudessa.

Mikäli Blackoutista – joka näyttää ja tuntuu CoDilta, mutta on samanaikaisesti jotain täyttä uutta – syntyy jättihitti, niin olisi ihme, jos Activision ei haastaisi tulevaisuudessa Fortnitea ja PUBGia myös kilpapelikentillä katsojista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt