Esports

Suomessa vähän tunnettu kajaanilaispeli sai yli 45 miljoonaa latausta – kilpapelikiertue käynnistyi Turusta

Julkaistu:

CRITICAL OPS
Suomalaista mobiiliräiskintäpeliä Critical Opsia pelataan syys-marraskuun aikana ympäri Suomea.
Mobiilipelaaminen on kasvanut viime vuosina hurjasti kilpapelaamisen tavoin, mutta toistaiseksi mobiilia hyödyntävät kilpapeliturnaukset ovat jääneet vähäiselle huomiolle. Suomessa ensimmäiset isommat mobiilipeliturnaukset nähtiin elokuussa Assembly-tapahtuman yhteydessä.
Nyt mobiilipelaamista tuodaan entistä enemmän esille, kun suomalainen mobiilipelijärjestö MeSports suuntaa Critical Ops -mobiilipeliräiskinnän kanssa vajaan kahden kuukauden kiertueelle.

Kahdeksan osakilpailua kattava OnePlus Masters -kiertue käynnistyi 6. syyskuuta Turusta ja päättyy 25. lokakuuta Jyväskylään. Välissä pelataan Helsingissä, Tampereella ja Kajaanissa. Kiertueella pelataan 3vs3-pelitilaa deathmatch-pelimuodolla.

Jokaisen pysähdyksen paras joukkue pääsee 16 parhaan joukkoon, josta puolet jatkavat myöhemmin GameXpo-tapahtumasssa 3. marraskuuta pelattaviin finaaleihin. Helsingissä kisataan noin 4000 euron arvoisista tuotepalkinnoista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue myös: Mobiili kilpapelaaminen hurjassa kasvussa – kaksi suomalaispeliä suuressa suosiossa

Critical Ops -peli on kajaanilaisen Critical Forcen tuotos, jota on ladattu jo 45 miljoonaa kertaa. Peli on pelattavissa ilmaiseksi Android- ja iOS-käyttöjärjestelmillä.

Mobiiliräiskinnöistä tunnetuimpia ovat niin sanotut eloonjäämispelit, joista suurimpia ovat PlayerUnknown’s Battlegrounds ja Fortnite.

– Näemme samantyyppisten, kilpailullisten pelien tulon markkinoille positiivisena kehityksenä. Tämä vahvistaa ajatuksiamme siitä, että olimme alun perinkin oikeassa suunnatessamme pelinkehityksemme mobiili-esportsia kohti ja panostaessamme siihen eri tavoin, kommentoi tiedotteessa Critical Forcen toimitusjohtaja Veli-Pekka Piirainen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt