CS:n Suomen mestari jättää MM-kisat väliin – liitto panttasi tietoa yli kaksi viikkoa

ENCEn Counter-Strike-joukkue ei edusta Suomea marraskuussa pelattavissa kilpapelaamisen MM-kisoissa.

ENCEn CS-tiimi voitti elokuussa SM-kultaa ja MM-edustusmatkan. Toimitusjohtaja Petri Hämälä vahvistaa IS:lle, että joukkue jättää MM-matkan väliin.

10.9.2018 16:00

Elokuun alussa Assembly Summer 2018 -tapahtumassa ratkottiin Counter-Striken Suomen mestari. Voiton vei ENCE, joka voitti finaalissa 2–1-lukemin HAVU Gamingin.

Suomen elektronisen urheilun liitto (SEUL ry) on lähettänyt viime vuosina SM-kultamitalistijoukkueen kilpailemaan kansainvälisen lajiliiton International e-Sports Federationin (IeSF) järjestämiin kilpapelaamisen MM-kisoihin. ENCE ei kuitenkaan edusta tänä vuonna Suomea CS-turnauksessa.

ENCEn toimitusjohtaja Petri Hämälä vahvistaa Ilta-Sanomille, että joukkue on ilmoittanut elokuussa SEULille jättävänsä kisat väliin.

– Kiireisen kisakalenterin vuoksi ENCE ei pystynyt sitoutumaan IeSF-turnaukseen SEUL ry:n antaman takarajan 23.8 mennessä. ENCE ilmoitti liitolle torstaina 23.8. jättävänsä kisat väliin, kommentoi Hämälä IS:lle.

Hämälän mukaan IeSF:n kisat eivät ole nousseet samalle tasolle muiden turnausten kanssa. Esimerkiksi palkintorahojen osalta kisat häviävät jopa kotimaisille turnauksille. Myös liiton edellyttämä maajoukkuesopimus asettaa rajoitteita, joita muissa turnauksissa ei ole.

– Turnauksen aikana järjestetään kansainvälisiä ammattilaisturnauksia, joihin ENCEllä on vielä mahdollisuus päästä. Tällä hetkellä IeSF:n kisat toimivat ponnahduslautana alemman tason pelaajille, jotka voivat hakea kokemusta ja saada ensituntumaa lan-pelaamiseen.

Lue myös: Kommentti: Kilpapelaamisen ”viralliset MM-kisat” ovat pelleilyä ja ne tulisi lopettaa välittömästi

SEUL ollut tietoinen kaksi viikkoa siitä, että ENCE ei lähde MM-kisoihin. IS:lle liiton puheenjohtaja Joonas Kapiainen kiistää sähköpostitse liiton istuneen maajoukkuetta koskevan tiedon päällä.

– Liitto ei panttaa tietoa maajoukkueesta, vaan julkaisee maajoukkueen kokoonpanon, kun se on valmis. Maajoukkueen kokoonpanoon vaikuttaa mm. kansainväliseltä liitolta saatava päätös kilpailumatkan tukemisesta. Päätös tulee lähipäivinä. Vasta sitten voimme sanoa, mitkä joukkueet ja pelaajat lähtevät matkaan ja mikä on lopullinen kokoonpano.

IS:n tietojen mukaan SM-hopeamitalisti HAVU Gaming on hyväksynyt heille tarjotun ENCEn jättämän MM-edustuspaikan. Kapiainen vahvistaa, että HAVU on ”ilmaissut halukkuutensa lähteä turnaukseen”. HAVU ilmoitti eilen sunnuntaina, että Juho ”juho” Lampinen jättää kokoonpanon välittömästi.

IS:n tietojen mukaan HAVU edustaa Suomea IeSF:n CS-turnauksessa. Juho Lampinen (vasen reuna) jätti kokoonpanon yllättäen sunnuntaina.

Vaikka IeSF:n kisoja on kritisoitu, niin näkee SEUL kisat merkittävinä.

– Ne ovat viralliset kansainvälisen lajiliiton järjestämät MM-kilpailut, joihin osallistuu ensimmäisen rekisteröintikierroksen perusteella 670 henkilöä 42 eri maasta. IESF:n MM-kilpailut eivät ole liitolle ainoa vaihtoehto, ja se voi lähettää/tukea maajoukkuepelaajia muihinkin turnauksiin, mikäli kilpailuissa edustetaan organisaation sijaan kansallisuutta

Hämälä muistuttaa, että organisaationa ENCE pitää maansa edustamista kunniana ja se haluaa tukea maajoukkuetta. Maajoukkueen edustamista katsotaan kisakohtaisesti.

– Mikäli turnaus ottaa jatkossa askeleita eteenpäin, puitteet joukkueille sekä pelaajille saadaan kuntoon, niin tullaan ENCE näkemään kisoissa kuten 2016, jolloin tuotiin kulta kotiin.

Suomi osallistuu Taiwanissa 5.–13. marraskuuta järjestettäviin IeSFin MM-kisoihin CS-joukkueen lisäksi League of Legends -joukkueen ja Tekken 7 -pelaajan kanssa. Kyseisten pelien edustajat ratkottiin erillisillä karsintaturnauksilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?