Esports

Uskomaton suoritus! Joona Sotala, 20, voitti neljännen WCS-mestaruuden – ”vuosi on ollut lähes täydellinen”

Julkaistu:

MESTARUUS
StarCraft II -pelaaja Joona Sotala voitti vuoden neljännen WCS-mestaruudensa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Kanadassa.
StarCraft II:n maailmanmestaruussarjan World Championship Seriesin viimeinen MM-karsinta pelattiin viikonloppuna Montrealissa, Kanadassa. 20-vuotias suomalaispelaaja Joona ”Serral” Sotala voitti turnauksen odotetusti, sillä hän oli voittanut myös kolme edellistä WCS-karsintaturnausta, mutta joutui todella koville.

Puolivälierissä kotimaista ENCE-joukkuetta edustava Sotala nousi 1–2-tappioasemasta Sasha ”Scarlett” Hostynia vastaan 3–2-voittoon. Välierissä Sotala johti 2–0-lukemin saksalaista Julian ”Lambo” Brosigia, mutta finaalipaikka varmistui vasta viimeisestä kartasta.

Lue myös: ”Osa koko perheen elämää” – Joona ”Serral” Sotala on maailman terävintä kärkeä StarCraftissa

Finaalivastustaja, 16-vuotias italialainen Riccardo ”Reynor” Romiti, näytti myös parastaan Sotalaa vastaan. Italialainen johti finaalia 2–1- ja 3–2-lukemin, mutta Sotala nappasi vuoden neljännen WCS-mestaruudensa viemällä selkä seinää vasten -tilanteessa viimeiset kaksi peliä nimiinsä.

– Tämä vuosi on ollut lähes täydellinen, twiittasi Sotala mestaruuden jälkeen.
Montrealin lisäksi Sotala on juhlinut WCS-mestaruuksia tammikuussa Saksassa, kesäkuussa Austinissa ja heinäkuussa Valenciassa. Sotala on ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut kaikki kauden WCS-turnaukset.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jokaisesta WCS-mestaruudesta Sotala on tienannut 20 000 dollaria. Saksasta hän kuittasi mestaruuspokaalin lisäksi kisapaikan marraskuun alussa Yhdysvalloissa BlizzCon-tapahtumassa pelattaviin MM-kisoihin.

Näin Sotala juhli voittoa Kanadassa:

Tienaa tänä vuonna ainakin 200 000 dollaria!

20-vuotias Sotala on tällä hetkellä yksi kuumimmista nimistä StarCraftista. Hän dominoi pelikenttiä täysin Korean ulkopuolella, mutta on tänä vuonna onnistunut myös kaatamaan korealaispelaajia, jopa heidän kotikentällään.

Lue myös: 20-vuotias Joona ”Serral” Sotala on maailman eliittiä – Koreasta taskuun uran suurin mestaruus!

Sotala on voittanut turnauksista tänä vuonna lähes 190 000 dollaria palkintorahaa. Lisäksi hän tienaa vähintään 14 000 dollaria MM-kisoihin osallistumisesta, joten vuoden voitot kohoavat yli 200 000 dollariin.

MM-kisoissa 16 pelaajaa mukaan lukien Sotala kilpailevat maailmanmestaruudesta. Puolet pelaajista ovat korealaisia. Sotala on tällä hetkellä yksi kisojen ennakkosuosikeista. BlizzCon-voittaja kuittaa marraskuun alussa 280 000 dollaria.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt