Esports

Jesse Vainikka, 26, nousi monimiljonääriksi pelaamalla: ”Pystyn tekemään ihan mitä haluan”

Julkaistu:

esports
Miljoonia The International Dota 2 -kilpapeliturnauksessa voittaneelle Jesse Vainikalle pelaaminen ei riipu enää rahasta.
Kansainvälisessä OG-joukkueessa pelaavat suomalaiset kilpapelaajat Jesse ”JerAx” Vainikka ja Topias ”Topson” Taavitsainen voittivat toissa viikolla Dota 2 -videopelin maailmanmestaruuskisat eli The International -turnauksen. Joukkue tienasi voitolla noin 9,5 miljoonan euron palkkiopotin.

Vainikka vieraili Radio Rockin Korporaatio-lähetyksessä kertomassa OG-joukkueesta, Dota 2 -pelistä ja valmistautumisesta turnaukseen.

OG lähti turnaukseen altavastaajana. Pari joukkueen pelaajista lähti keväällä, joten se ehti harjoitella tällä kokoonpanolla kaksi kuukautta, eli paljon vähemmän kuin monet muut. 20-vuotias Taavitsainen taas on ollut täyspäiväinen esports-ammattilainen vasta noin vuoden, eikä hän ole aiemmin osallistunut isoimpiin kansainvälisiin turnauksiin.

– Jos olisimme hävinneet yhdenkin pelin, niin ei oltaisi tässä nyt, Vainikka kertoo Kim Sainion ja Harri Moision haastattelussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Joku fani sanoi, että tästä voisi tehdä animen (japanilaisen sarjakuvan), eikä se olisi yhtä uskottava kuin monet muut.

Voit kuunnella koko Jesse Vainikan haastattelun Radio Rockin Korporaatiossa täältä tai alta löytyvän soittimen kautta.26-vuotias Vainikka sen sijaan on kokenut pelaaja, ja hän on voittanut Dota 2 -turnauksista jo yli miljoona euroa jo ennen tuoretta kahden miljoonan euron voittoa. Tämän lisäksi hän saa palkkaa joukkueen sponsorilta.

– Rahallisesti olen tosi tyytyväinen siihen, että pystyn tekemään ihan mitä haluan, Vainikka sanoo.

Katso oheiselta videolta, miten raha on Vainikan elämään vaikuttanut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt