Esports

Kommentti: Juotko kaljaa ja pelaatko konsolipelejä sohvalla? Ei hätää, voit väittää olevasi ”e-urheilja”

Julkaistu:

Pelit
Suomalaisten miljoonavoitto Dota 2 -videpelissä tarjoaa loistavan maineenkohennuksen kaikille konsolia hakkaaville sohvaperunoille – ainakin, jos kielen laittaa riittävän syvälle poskeen, kirjoittaa Ilta-Sanomien uutispäällikkö Tero Karjalainen.
Topias ”Topson” Taavitsainen ja Jesse ”Jerax” Vainikka palasivat tiistaina Vancouverista koti-Suomeen Dota 2 -videopelin maailmanmestareina. Palkintosumma oli hulppeat kaksi miljoonaa euroa per pää. Molemmat pelaavat pelejä työkseen.

Ylenpalttista konsolipelien pelaamista on perinteisesti paheksuttu. Pelaamisesta varoitetaan äkkivilkaisulla eri päihde(!)- ja lastensuojelujärjestöjen sivuilla koituvan mm seuraavat haitat:

Niska-, hartia- ja rannekivut, keskittymiskyvyn herpaantuminen, päätöksenteon vaikeutuminen, väkivaltaisuus, pelien perinteiset sukupuoliroolit, hyökkäävä keskustelukulttuuri, elämänhallinnan menetys, yöunien lyheneminen, koulunkäynnin vaikeutuminen ja liikunnan puute.

 

Vaimo oli kevyesti nuhdellut häntä sohvaperunaksi. Kaverini oli puolustautunut, että hän on e-urheilija.

Totta tuokin, mutta Topsonin ja JerAxin loistava menestys tarjoaa Suomen sadoille tuhansille pelaajille kelpo tilaisuuden statuksennostoon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaverini tykkää vapaalla ottaa pari kaljaa ja pelata NHL-jääkiekkopeliä kotisohvalla yötä myöten. Vaimo oli kevyesti nuhdellut häntä sohvaperunaksi. Kaverini oli puolustautunut, että hän on ”e-urheilija”.

Mitäpä siihen on enää lisättävää, varsikaan nyt suomalaisten loistavan menestyksen jälkeen?

Ps. Oikeasti e-urheilu on erittäin vaativa laji. Esimerkiksi Topson Taavitsainen kertoo harjoitelleensa ammattilaiseksi siirtymisen jälkeen päivittäin 8–12 tuntia. Vapaapäiviä ei ole ollut. Hänen mukaansa pelaaja tarvitsee tiukan itsekurin, hyvät hermot ja halun oppia joka päivä uutta. Lue lisää:

Jesse Vainikka, 26, ja Topias Taavitsainen, 20, tienasivat pelaamalla miljoonia yhdessä illassa – näin heistä tuli huippupelaajia

Haaveiletko kilpapelaajan urasta? Tässä ammattilaisen 10 vinkkiä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt