Esports

Janne Mikkonen on yksi maailman tunnetuimmista Hearthstone-pelaajista – lopetti ammattiuran taloussyistä

Julkaistu:

Haastattelu
Janne Mikkonen lopetti kilpapeliuran, kun hän huomasi tienaavansa paremmin striimaamalla kotoa.
Janne ”Savjz” Mikkonen on tunnetuimpia suomalaisia Hearthstone-ammattilaisia, ja kansainvälisesti varmasti tunnetuin. Hän on kuulunut digitaalisen korttipelin huippuihin jo sen alkuajoista asti.

Nimimerkkinsä Mikkonen löysi alun perin Tom Clancyn kirjasta Iskuryhmä Rainbow.

– Domingo Chavez oli se kaikesta coolein. Oma nimimerkki sitten pikkuhiljaa muuttui World of WarCraftin kautta muotoihin chvz, chavez, savjez ja Savjz, kun samaa nimeä ei voinut käyttää kahdesti, kertoo Mikkonen Ilta-Sanomille.
Hearthstoneen hän tutustui striimauspalvelu Twitchin kautta. Se näytti hänestä helpolta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Pääsin mukaan betaan ja olin ensimmäinen rank 1 -pelaaja sekä EU:n että Pohjois-Amerikan alueella. Paljon tunteja se kyllä vaati, mies muistelee.

Vuonna 2014 Suomen elektronisen urheilun liitto palkitsi Mikkosen vuosigaalassaan Vuoden pelaajana.

Lue lisää: Tällainen on huippusuosittu Hearthstone: Ilmainen yksinpeli, satoja kortteja, arpaonnea...

– Janne “Savjz” Mikkonen on noussut nopeasti Hearthstone -pelin kovimpaan kärkeen. Uransa aikana “Savjz” on menestynyt tasaisesti erilaisissa turnauksissa, ja nykyään hän pelaa ammatikseen Team Liquid -joukkueessa, perustelut kuuluivat.

Mikkonen menestyi kilpapelaajana, mutta lopetti uransa suhteellisen nopeasti – vain muutamassa vuodessa. Samalla hän alkoi keskittyä enemmän striimaamiseen ja selostamiseen. Hän kertoo, että päätöksen taustalla oli raha.

– Se ei ollut kannattavaa. Hearthstonessa kilpapelaajat tienaavat surkeasti.

Mikkonen ehti tienaamaan ammattilaisuransa aikana noin 50 000 dollaria palkintorahaa. Hän on Hearthstonella eniten tienannut suomalainen, mutta kaukana maailman parhaiten tienanneiden kärkijoukosta.Striimaamisen parissa suosiota kuitenkin riittää. Mikkonen kertoo salaisuutensa olevan aitona pysymisen ja sen, että hän pyrkii aktiivisesti pitämään sisältönsä tuoreena.

Vaikeinta striimaamisessa on motivaation ylläpitäminen – aina ei yksinkertaisesti huvita.

– En vastusta ajatusta, että tämä on paras duuni ikinä, mutta ei ihan aina ole niin kivaa kuin kuvittelisi. Myöskin taukojen ottaminen on hyvin vaikeaa, koska menettää todella paljon tilaajia ja sitten täytyy tehdä pitkiä päiviä jos haluaa ne takaisin. Lomalla ei ole koskaan kunnolla lomalla.

Vielä vuosienkin pelaamisen jälkeen Hearthstonen yhteisö viehättää Mikkosta, vaikka peli onkin hänen mukaansa himmennyt parhaista vuosistaan.

– Oma Twitch-yhteisöni on kestänyt monta myrskyä, ja he silti pitävät katsomisestani, vaikka eivät itse edes pelaa.
Tähän mennessä uran paras muisto on jäänyt voitosta Seatstory Cup 2 -turnauksessa lokakuussa 2014.

– 90 000 ihmistä näki kun nostin pokaalin ilmaan. Tuntui hienolta voittaa merkittävä turnaus silloin vielä hyvin taitopainoisessa pelissä. Huonoin muisto taas on ESL-turnauksesta Burbankissa, jossa hävisin alkulohkossa.

Saavutettavaa olisi vielä. Mikkonen kertoo nähneensä esportsin niin monelta kannalta, että kokisi voivansa toimia sujuvasti monenlaisissa rooleissa.

– Voisin myös työskennellä pelisuunnittelussa. Näkemystä riittää siitä, miten pelistä voidaan tehdä hyvä esport.

Mikkonen tiivistää, että Hearthstone on antanut hänelle kaiken.

– Vaimoni, joka on töissä Blizzardilla on syy, miksi muutin Orange Countyyn ja peli on syy, miksi tapasimme. Olen onnellinen. Hearthstone on mullistanut elämäni, Mikkonen sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt