Telian Assemblyilla järjestettyä 5G-tempausta tultiin seuraamaan Etelä-Koreasta asti – ”He ihmettelivät miten me olimme keksineet tämän” - Esports - Ilta-Sanomat

Telian 5G-tempausta tultiin seuraamaan Etelä-Koreasta asti – ”He ihmettelivät miten me olimme keksineet tämän”

Raakel Aaltonen aloitti alkuvuodesta työt Telian esports-tiimissä.

Julkaistu: 7.8.2018 11:11

Telian esports-tiimiin kuuluva Raakel Aaltonen yllättyi Assemblyilla 5G:llä toteutetun pelihaasteen saamasta huomiosta.

Raakel Aaltonen on käynyt Assembly-tietokonefestivaaleilla jo 12 vuotta. Vuosien aikana hän on ollut esimerkiksi pelaamassa tanssipelejä ja edustamassa World of WarCraft -pelin tunnettua Paragon-kiltaa. Viime vuodet Aaltonen on ollut Assemblyilla töissä.

Aaltonen, joka työskentelee myös Telian esports-tiimissä, osallistui ensimmäistä kertaa Assemblyille operaattorin kanssa. Telia osti Assembly-tapahtuman kesällä.

Lue myös: Kilpapelimaailmassa jytisee – Telia osti Assemblyn

Telia näkyi Assemblyilla monipuolisesti: Oman alueensa lisäksi he esimerkiksi sponsoroivat kaikkia SM-turnauksia.

Torstai-iltana pelattiin Telian järjestämä ja 5G-yhteydellä toteutettu erikoinen Overwatch-haaste. Pelaamaan pääsivät vain vanhemmat, joiden lapsi oli Assemblyilla.

– Haluttiin tehdä jotain mitä ei ole nähty aiemmin. Mietittiin, että mitä jos porukat pelaisi toisiaan vastaan Overwatchissa, joten tehtiin 5G Porukat vs. Porukat -haaste. Siinä vanhemmat haastoivat toisensa isolla lavalla ja kunnon show’lla. Meni tosin hyvin!

Haastekisaa seurasi paikan päällä runsaslukuinen yleisö. Tempaus kiinnosti myös ulkomailla.

– Paikalla oli Etelä-Koreasta asti tullutta lehdistöä, He ihmettelivät me olimme keksineet tämän. He olivat tosi innoissaan ja kuvasivat koko jutun. Selvästi kiinnosti.

Telia on kertonut yhden tavoitteistaan olevan tehdä pelaamisesta ja kilpapelaamisesta yhteiskunnallisesti hyväksyttävämpää. PvP-haaste liittyi suoraan tähän tavoitteeseen.

– Haluttiin nimenomaan, että edes yksi vanhempi käyttäisi viisi minuuttia pelaamiseen tai harjoitteluun lapsensa kanssa. Jos näin kävi, niin onnistuimme.

”Me välitämme pelaamisesta ja esportsista, joten haluamme tehdä näitä juttuja”

Aaltonen on tuttu nimi Suomen kilpapeliyhteisön toimijoille. Alkuvuodesta hän aloitti Telialla osana gaming & esports -tiimiä. Syksylle Telialla on jo suunnitelmia esportsin osalta.

– On tulossa tosi siistejä juttuja jo tämän vuoden puolella. Ihan kaikki mitä me tehdään ei ole välttämättä sellaista mitä ihmiset voisivat arvailla. Halutaan ihan hirveästi räjäyttää pankki koko skenen kanssa!

Lue myös: WoW-legenda Raakel, 30, todisti ennakkoluulot vääriksi: ”Huusimme kaikki täysillä”

Assembly-kaupan jälkeen riitti keskustelua siitä, onko Telia tosissaan panostamassa pelaamiseen vai onko tarkoitus ottaa vain helpot rahat pois. Telian esports-toiminta on otettu pääosin hyvin vastaan kilpa- ja peliyhteisössä, Aaltonen kertoo.

Raakel Aaltonen juonsi Telian Porukat vs. Porukat -haasteen torstai-iltana.

– Me olemme bisnes. Meillä on siistejä juttuja, kuten maailman parhaat liittymät ja parhaat yhteydet suosituimpiin pelivalmistajiin. Meidän pointti on kertoa tästä bisneksestä, mutta se on vain yksi puoli.

– Toinen puoli on se, että me olemme mukana täällä Assemblyilla syystä. Me välitämme pelaamisesta ja esportsista, joten haluamme tehdä näitä juttuja. Haluamme mahdollistaa tämän ympärille tulevalla bisneksellä, että pelaajille ja esimerkiksi tuotannossa mukana oleville voitaisiin maksaa tehdystä työstä, hän jatkaa.

Aaltonen nostaa myös esille ministeri Sampo Terhon (sin.) Assembly-avajaispuheen. Ministeri kertoi torstaina haluavansa tehdä Suomesta kilpapelaamisen kärkimaan.

– Se vaatii sen, että pelaajat voivat keskittyä vain pelaamiseen. Siinä ympärillä on sitten kaikki muu, kuten fanikulttuuri.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?