Esports

”Bile-Dani on yksi Suomen kovimmista nörteistä” – Daniel Lehtonen striimaa syksyllä 3–4 päivää viikossa

Julkaistu:

HAASTATTELU
Bile-Dani ei tahdo striimaamisesta leipätyötä, hän kertoo IS:lle.
Temptation Island -ohjelmassa keväällä nähty ja julkisuudesta tuttu Daniel ”Bile-Dani” Lehtonen tunnetaan pahasuisena tv-hahmona, mutta hieman yllättäen mies on myös intohimoinen peliharrastaja ja -striimaaja.

Lehtonen striimasi perjantaina IS Streamcornerilla Assembly-messuilla. Hän kertoi Assemblyn olevan hänelle vuoden kohokohta, jolloin hän nauttii ylpeänä nörttikulttuurista.

Lehtonen vakuuttaa, etteivät kaikki nörtit ole ”hikisiä rillirouskuja”.

– Bile-Dani on yksi Suomen kovimmista nörteistä. Olin ensimmäistä kertaa messuilla kymmenen vuotta sitten. Muistan, miten nukuttiin makuupusseissa Hartwall-areenan katsomossa. Se oli sikasiistiä. Yritettiin valvoa niin pitkään kuin pystyttiin, mutta ei peleistä tule mitään kun on valvottu pari päivää ja nähdään pieniä vihreitä miehiä, hän sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Viimeiset pari vuotta olen käynyt muillakin laneilla, mutta Assyt on the juttu. Fiilis on täällä ihan huikea.

Lue lisää: Bile-Danin rooli vei Daniel Lehtoselta maineen, kavereita ja työpaikan: ”Oli rankka reppu kantaa”

Lehtonen tunnustaa olevansa pelaaja henkeen ja vereen. Välillä hänelle maistuvat esimerkiksi League of Legends, mutta eniten mieleen ovat räiskintäpelit. Sellaisia nähdään myös hänen striimeissään, joiden syyskauden hän kertoo aloittavansa Assemblyilla.

– Olen ollut kesän tauolla. Seuraan koulujen lomia ja lomailen silloin kun jengi lomailee. Nyt syksyllä on luvassa pari kolme striimiä viikkoon.

Lehtonen ei tahdo striimaamisesta leipätyötä. Hän kertoo, että sellainen vaatisi muiden pillin mukaan tanssimista ja tyhmien juttujen tekemistä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Silloin tekisin juuri sitä, mitä yleisö haluaa ja toivoo. Mä en halua olla sellainen pelle, joka heittää ketsuppia silmille kun joku antaa kympin. Jos striimeistä saa rahaa, niin se on kaikki plussaa.

Parivuotinen tosi-tv-ura – josta Lehtonen edelleen tunnetaan parhaiten – opetti hänelle paljon siitä, miten ihmisiä viihdytetään. Hän kertoo tietävänsä kuinka ihmisten reaktiot saadaan esiin ja käyttää tietoa striimeissään.

– Täytyy eläytyä lähetykseen eikä istua tuppisuuna, hän summaa.

Toisinaan esiintymisestä tulee haukkuja, mutta Lehtonen ei ole moksiskaan. Hän kertoo kasvaneensa ”kusipäisen Bile-Danin” roolin aikana itselleen sellaisen kuoren, ettei sitä läpäistä helposti.

Toisaalta välillä striimatessa tapahtuu niin yllättäviä asioita, ettei niihin voi varautua.

– Oli sillä hetkellä tosi kun noloa kun asuin vielä kotona ja faija veti nettipiuhan irti kesken striimin. Oli paljon katsojia ja faija vain ragee, Lehtonen nauraa.

Striimaamisen lisäksi Lehtosella on takanaa suhteellisen menestyksekäs kilpapelihistoria. Hän pelasi aikanaan Counter-Strikeä kovalla tasolla. Tästä syystä hän katseli Assemblyn kilpapeliturnauksia sekä ylpeänä, että katkerana.

– Haluaisin olla siellä. Tää on ihan helvetin upeata, että kilpapelaaminen on hypännyt niin valtavan askeleen. Silloin kun minä pelasin, joukkue sai palkintoa 2000 euroa ja näppäimistön. Nyt turnauksesta saa hirveitä summia. Hyvä ettei lentokonetta, Lehtonen lohkaisee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt