Esports

Jesse ”JerAx” Vainikka kertoo tunnelmista ennen MM-kisoja: ” Voitto on mun tavoite”

Julkaistu:

ESPORTS
Jesse ”JerAx” Vainikka pääsi Dotan MM-kisoihin avoimista karsinnoista.
#GGWP, puhetta esportsista on Ilta-Sanomien esportsiin eli kilpapelaamiseen keskittyvä podcast-sarja. Kuudennessa jaksossa studioon saapui vieraaksi Dota 2 -ammattilainen Jesse ”JerAx” Vainikka, joka aloittaa ensi viikolla pelit MM-kisoissa pelinkehittäjä Valven järjestämässä The International -turnauksessa.

Kuuntele podcast: Jesse, 26, on voittanut Dotaa pelaamalla yli miljoona dollaria – ”Tuli sellainen tunne, ettei sillä ole mitään merkitystä”

Vainikan joukkue OG pääsi kisoihin ainoana Euroopan karsinnoista. Joukkue lähti karsintoihin takamatkalta, sillä se oli vastikään kokenut kaksi isoa pelaajavaihdosta.
Joukkueen pitkäaikainen kapteeni ja perustaja israelilainen Tal ”Fly” Aizik lähti yhdessä ruotsalaisen Gustav ”s4” Magnussonin kanssa pois ja tilalle tulivat joukkueessa aiemmin pelannut Anathan ”ana” Pham ja suomalainen Topias ”Topson” Taavitsainen.

Vainikka kertoo, että mahdollisuudesta hävitä karsinnat ei joukkueessa juuri puhuttu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Sitten olisi ollut pidempi kesäloma. Olisin katsonut Lassea (Urpalainen) pelaamassa ja hurrannut sille.

– Tietysti oli mahdollisuus, ettei päästä sinne, koska vain yksi joukkue pääsee. Kyllä sitä tietyllä tapaa pelkäsi, mutta suurin pelko oli silloin, kun kaksi pelaajaa lähti joukkueesta. Silloin ajattelin, että en todennäköisesti pääse The Internationaliin, mutta sitten ajattelin vain seuraavaa kautta, hän kertoo.

OG kuitenkin voitti karsinnat ylivoimaisesti häviten vain kaksi karttaa viidestätoista pelatusta. Vainikan mukaan karsintavoitto oli todella hieno juttu, mutta kisojen edetessä hän osasi jopa odottaa sitä.

– Kun harjoiteltiin tosi paljon ja pelattiin muita joukkueita vastaan, niin siinä tuli sellainen fiilis, että kyllä me todennäköisesti voitetaan tämä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ennen The Internationaliin lähtöä Vainikka ja OG ovat harjoitelleet useita viikkoja. Viimeiset kaksi viikkoa ennen The Internationalia kuluu harjoitusleirillä Kanadassa, jossa myös Dotan pääturnaus tänä vuonna pelataan.

Muutkin joukkueet ovat pyrkineet Kanadaan jo niin aikaisin kuin mahdollista, Vainikka kertoo. Hänen mukaansa siellä samaa tasoa olevien harjoitusvastustajien saaminen on huomattavasti helpompaa.

– Meillä asenne on tosi hyvä. Viikko on mennyt ja ollaan pärjätty yllättävänkin hyvin, muun muassa hallitsevaa mestaria Liquidia ja venäläistä Virtus.prota vastaan harjoituspelejä pelannut Vainikka sanoo.

Vainikan mukaan joukkueelle on vaikeaa asettaa suuria tavoitteita The Internationaliin, koska heiltä puuttuu pelaaja, joka tsemppaisi ja ruoskisi joukkuetta kohti voittoa.

– Sellainen joka sanoo, että nyt mennään ja voitetaan. Voitto on kuitenkin mun tavoite, hän sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt