20-vuotias Joona ”Serral” Sotala on maailman eliittiä – Koreasta taskuun uran suurin mestaruus!

Joona ”Serral” Sotala on voittanut Etelä-Koreassa pelatun huipputurnauksen. 20-vuotias Sotala on monien mielestä tällä hetkellä maailman paras StarCraft II -pelaaja.

Joona ”Serral” Sotala on monien mielestä maailman paras StarCraft II -pelaaja.

5.8.2018 14:56

Joona ”Serral” Sotala on ollut jo hetken aikaa yksi maailman parhaimmista StarCraft II -pelaajista. Viikonlopun jälkeen voidaan odottaa entistä enemmän keskustelua, että onko Sotala jopa maailman paras tällä hetkellä.

20-vuotias Sotala voitti sunnuntai-iltapäivällä Suomen aikaa Etelä-Koreassa päättyneen GSL vs. The World -huipputurnauksen. Kisaan osallistui kahdeksan parasta pelaajaa Koreasta ja muualta maailmaa.

Sotala voitti avauskierroksella brasilialaisen Diego ”Kelazhur” Schwimerin suoraan kolmessa pelissä. Toisella kierroksella kaatui korealainen huippunimi Lee ”INnoVation” Shin Hyung, joka on ollut yksi pelin huippunimistä jo viisi vuotta, niin ikään kolmessa pelissä. Finaalipaikka varmistui 3–1-voitolla Park ”Dark” Ryung Woosta, joka on ollut yksi alkuvuoden menestyneimmistä pelaajista Koreassa.

Finaalissa Sotala kohtasi Kim ”Stats” Dae Yeobin, joka on tänä vuonna voittanut yhden turnauksen ja yltänyt kerran hopealle. Paras seitsemästä -finaalissa Sotala nousi 0–2- sekä 2–3-tilanteista tasoihin ja lopulta 4–3-voittoon. Mestaruudesta Sotala tienasi noin 23 000 euroa.

20-vuotias Sotala on hallinnut StarCraft-kenttiä koko alkuvuoden Korean ulkopuolella. Hän on ollut käytännössä ainoa pelaaja, joka on pystynyt laittamaan muissa turnauksissa kampoihin korealaistähtiä vastaan.

Viikonlopun turnausvoitolla Sotala nousi harvinaiseen kerhoon: Hän on kaikkien aikojen neljäs ei-korealainen, joka on voittanut Koreassa pelatun StarCraft-turnauksen.

StarCraftin loppuvuodesta pelattaviin MM-kisoihin Sotala varmisti paikkansa jo tammikuun WCS-mestaruudellaan. GSL vs. The World -mestaruus oli Sotalalle jo vuoden neljäs merkittävä turnausvoitto.

Muokattu 6.8. klo 17.40: Lisätty INnoVatinin nimi ja tarkennettu kohtaa Koreassa voittaneista ei-korealaispelaajista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?