Esports

”Shroud” on räiskintäpelien kuningas, jota miljoonat fanittavat – vaihtoi CS-ammattilaisuran striimaamiseen

Julkaistu:

STRIIMAAJA
24-vuotias kanadalainen Michael ”shroud” Grzesiek on yksi maailman tunnetuimmista pelistriimaajista. Hänen lähetystään katsotaan työpäivän aikana jopa miljoona kertaa.
Entisen Counter-Strike-ammattilaispelaajan Michael ”shroud” Grzesiekin Twitch-kanavalla on tällä hetkellä 3,8 miljoonaa seuraajaa ja lähes 180 miljoonaa katsomiskertaa. Kuukausittaisia tilaajia eli subscribereita, subeja, Michaelilta löytyy noin 47 000.

”Shroud” on vedonnut yleisöön viiden vuoden ajan pelitaitojensa lisäksi huumorintajullaan ja viihdyttävyydellään. Nykyisin hän keskittyy pelaamaan PlayerUnknown’s Battlegroundsia ja muita battle royale -genren pelejä.
Michael löysi tiensä Counter-Striken ensimmäisen version pariin tietokoneita rakastavan isänsä kautta jo hyvin nuorena. Hän kehittyi nopeasti isäänsä paremmaksi pelaajaksi.

Vuodet vierivät pelaamisen parissa niin, että nuori lahjakkuus ehti jo menettää intonsa CS: Sourcen aikana. Vuonna 2012 ilmestynyt Counter-Strike: Global Offensive kuitenkin veti hänet taas mukaansa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Michael aloitti striimaamisen legendaarisen Jaryd ”summit1g” Lazarin inspiroimana suunnilleen samoihin aikoihin. Hän jatkoi striimaamista lähes kokonaan ilman katsojia noin vuoden ajan pelaten vain hauskanpidon vuoksi.

Tältä näyttää, kun ”shroud” tuhoaa vastustajia PUBGissa:Vuoden CS:GO:ta pelattuaan Michael liittyi ensimmäiseen joukkueeseensa. Samana vuonna myös hänen striimiuransa lähti räjähtävään kasvuun, sillä katsojat alkoivat huomata miten uskomattoman taitava hän oli.

Todellisen läpimurron Michael teki vuonna 2014, kun hän liittyi yhdysvaltalaisen Cloud9-organisaatioon Counter-Strike-tiimiin. Joukkue menestyi kohtalaisesti eri turnauksissa, mutta mestaruuksista joukkue korkeintaan haaveili.

Lue myös: Luulitko Twitchiä pelisivustoksi? Olet saattanut missata todella paljon

Cloud9 saavutti ensimmäisen ison voittonsa ESL Pro Leaguen neljännellä kaudella syksyllä 2016. Cloud9:stä tuli ensimmäinen yhdysvaltalaisjoukkue kahdeksaan vuoteen, joka voitti kansainvälisen huipputason turnauksen.

Huipulta ”eläkkeelle” 24-vuotiaana

Michael jatkoi CS-ammattilaisuraa neljä vuotta Cloud9:n rosterissa. Syksyllä 2017 Cloud9 ilmoitti kanadalaistähden astuvan toistaiseksi syrjään kokoonpanosta.

Alkuvuodesta 2018 Michael ilmoitti lopettavansa pelaajauransa. Hän kertoi aina kaivanneensa kotiin striimien pariin matkustaessaan tiimin kanssa. Itse kilpailua ja harjoittelua Grezesiek rakasti, mutta matkustaminen oli liikaa.

CS-uran parhaita hetkiä:Vaikka ammattilaisura on jäänyt taakse, niin Michael pelaa yhä rakastamiaan videopelejä päivittäin. Michaelin Twitch-kanavan suosio räjähti käsiin kesällä 2017, kun hän jätti kilpapelaamisen. Seuraajamäärät kasvoivat ennennäkemättömällä tavalla muutamassa kuukaudessa.

Tällä hetkellä Michael asuu Los Angelesissa ja striimaa jopa kahdeksan tuntia päivässä sadoille tuhansille katsojille. Työllään hän tienaa enemmän rahaa nyt kuin koskaan aikaisemmin.

Michaelin Twitch-kanavalla on kaikkien aikojen toisiksi eniten seuraajia. Kasvulle ei näy loppua, sillä hän pitää yllä tasaisen uskomatonta taitotasoa jokaisessa pelaamassaan pelissä samalla ollen rentoa, viihdyttävää katsottavaa.

Useat muut maailmanluokan Twitch-tähdet kuten Guy ”Dr DisRespect” Beahm ja Saqib” Lirik” Zahid ovat kuvailleet Michaelia Twitchin parhaimmaksi pelaajaksi.

Michaelin parhaita striimihetkiä voi katsoa myös hänen Youtube-kanavaltaan, jolla on jo 2,3 miljoonaa tilaajaa. Kanavan videoita on katsottu yhteensä jo 210 miljoonaa kertaa.

CS, PUBG tai Battlefield V – shroud on FPS-pelien kuningas:

Ota kantaa

Oletko kuullut Shroudista?

Kyllä 86% En 14%
Ääniä yhteensä 2366

5 faktaa Shroudista:

  • Nimi ”Shroud” tulee sanan ”Eclipse” synonyymistä, joka oli hänen entinen nimimerkkinsä.
  • Hänen suorilla Twitch-lähetyksillä on alusta loppuun samanaikaisesti noin 30 000 katsojaa.
  • Hän tienaa pelkästään kanavatilauksillaan yli 100 000 dollaria kuukaudessa.
  • Hänellä on omat skinit AKM- ja Kar98k-aseisiin PUBGissa.
  • Voitti CS-urallaan palkintorahaa yli 215 000 dollaria

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt