Esports

Jesse ”JerAx” Vainikka ei ole puhunut entisten joukkuetoveriansa kanssa – ”Heidän pitäisi kääntyä minun puoleeni”

Julkaistu:

ESPORTS
Jesse Vainikka kilpailee elokuussa Dota 2:n The International -turnauksessa eli pelin MM-kisoissa.
#GGWP, puhetta esportsista on Ilta-Sanomien esportsiin eli kilpapelaamiseen keskittyvä podcast-sarja. Kuudennessa jaksossa studioon saapui vieraaksi Dota 2 -ammattilainen Jesse ”JerAx” Vainikka, joka aloittaa ensi viikolla pelit MM-kisoissa.

Kuuntele podcast: Jesse, 26, on voittanut Dotaa pelaamalla yli miljoona dollaria – ”Tuli sellainen tunne, ettei sillä ole mitään merkitystä”

Podcastissa Vainikka kertoo suoraan muun muassa millainen OG:n tunnelma kevään siirtopommin jälkeen.

Joukkueen pitkäaikainen kapteeni ja perustaja israelilainen Tal ”Fly” Aizik lähti yhdessä ruotsalaisen Gustav ”s4” Magnussonin kanssa pois joukkueesta. Tilalle tulivat joukkueessa aiemmin pelannut Anathan ”ana” Pham ja suomalainen Topias ”Topson” Taavitsainen.

Lue lisää: Topias Taavitsainen nousi vuodessa huipulle: Jahtaa nyt 15 miljoonan dollarin pottia Dotan MM-kisoissa

OG oli menestynyt erinomaisesti eri karsinnoissa läpi MM-karsintakauden, mutta turnauksissa pelit ovat päättyneet useasti ennen mitalipelejä. Erityisesti kevään aikana joukkue on useasti jäänyt kärkikuusikon ulkopuolelle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tieto siirtopommista tuli julkisuuteen toukokuun lopulla. Tuolloin ESL One Birmingham -turnauksen myötä hotellissa olleen Vainikan mukaan kaikki tapahtui liian nopeasti ja yllättäen – viidessä minuutissa.

– Sain tietää vähän liian myöhään. Menin hotellihuoneeseeni ja sitten minut kutsuttiin viereiseen huoneeseen. Sanottiin vain, että Fly ja s4 menevät EG:seen (Evil Geniuses). Niin se meni mulle, enkä itse sanonut mitään, Vainikka kertoo.

Vaikka Vainikka pysyi vaiti, hän kertoo olleensa todella vihainen. Hän kertoi olettaneensa, että huoneessa käydään tiimikeskustelu, jonka jälkeen joukkue lähtee leuka rinnassa kohti seuraavaa turnausta.

– Sitten kaksi pelaajaa lähtee ihan ajatellen omaa yksilöllistä uraansa, eikä sitä mitä on yhdessä rakennettu siihen asti.

Lue lisää: Turnausreissu peruuntui – suomalaishuipun pelikaverit kaapattiin kilpailevaan tiimiin

Pahinta oli Vainikan mukaan se, ettei pelaajatoverien lähdöstä annettu mitään ennakkovaroitusta. Hänen mukaansa tapa jolla asia tuotiin esille oli väärä, epäammattimainen ja lapsellinen.

Siihen hän kertoo olevansa tyytyväinen pystyttyään pitämään mölyt mahassaan tiukassa paikassa. Vielä tänäkään päivänä hän ei ole puhunut entisten pelitoveriensa kanssa, mutta Vainikka uskoo, että keskustelu on vielä käytävä.

– Silloin ajattelin sanoa jotain, mutta se oli vain tunteenpurkaus, joka on parempi pitää sisällään. Minusta heidän pitäisi kääntyä minun puoleeni, sillä he tekivät päätöksen ja sille tarvitaan perustelut. Minulle ei riitä se, että asiat ovat menneet huonosti ja nyt me lähdetään EG:seen, Vainikka sanoo.

Vainikka kertoo lisäksi, että pelaajavaihdon myötä OG:n tilanne on mielenkiintoinen kulissien takana.

Joukkueesta eronnut Aizik on yhä yksi sen omistajista ja hänen tyttöystävänsä toimii edelleen joukkueen managerina. Lisävärinsä tilanteeseen tuo se, että OG:n ja EG:n pääsponsorit ovat kilpailevat energiajuomamerkit Red Bull ja Monster.

– OG:ssa on manageri, jonka poikaystävä on toisessa organisaatiossa. Mukava pieni taistos.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt