27-vuotias Matti Kaidesoja on Suomen nopein virtuaalikuski – hallitseva mestari Joni Heikkinen jäi toiseksi viimeiseksi - Esports - Ilta-Sanomat

Matti Kaidesoja, 27, on Suomen nopein virtuaalikuski – viime vuoden mestari jäi toiseksi viimeiseksi

Matti Kaidesoja on sim racingin uusi Suomen mestari.

Julkaistu: 4.8.2018 22:25

Matti Kaidesoja voitti sim racingin SM-finaalin tiukan väännön päätteeksi.

Assemblyilla yksi lauantai-illan kohokohdista oli sim racingin eli virtuaalisen kilpa-ajon SM-finaali. Mestaruudesta kisasi 20 kuljettajaa mukaan lukien viime vuoden voittaja Joni Heikkinen.

Ilta alkoi Circuit Gillves Villeneuve -radalta, jossa ajetun kisan lopputulokset määrittivät SM-finaalin lähtöjärjestyksen. Paalulle ajoi Riku Alatalo ennen Matti Kaidesojaa ja Antti Terhoa.

Itse finaali ajettiin 25 kierroksen kisana F1-sarjastakin tutulla Spa-radalla. Kärkikaksikko piti kiinni sijoituksistaan ensimmäisillä kierroksilla, mutta Terho putosi viidenneksi Kim Erikssonin ja Aleksi Elomaan onnistuessa ohituksissa.

Kisan lopulla riitti jännitettävää, kun Alatalo, Kaidesoja ja Eriksson taistelivat kolmistaan voitosta. Kolmanneksi viimeisellä kierroksella Kaidesoja nousi kärkeen, kun hän ohitti Eau Rougen jälkeisen suoran päätteeksi Alatalon. Seuraavassa mutkassa Eriksson oli lähellä nousta myös Alatalon ohi, mutta ohitus jäi vain yritykseksi.

Tällä ohituksella Kaidesoja nousi Suomen mestariksi:

Kaidesoja piti piikkipaikastaan kiinni ruutulipulle asti, mutta takana Alatalo ja Eriksson taistelivat viimeiseen mutkaan asti. Alatalo onnistui pitämään Erikssonin takana, mutta vain niukasti.

Kaidesoja oli iloinen voitostaan, mutta kommentoi suorassa lähetyksessä mestaruutta hyvin niukkasanaisesti. Hopealle jääneellä Alatalolla sen sijaan riitti sanottavaa.

– Taidot ja renkaat loppuivat kesken, että oli liian aggressiivinen setuppi. Koko viikonlopun oli kanssa ongelmia sen viimeisen shikaanin kanssa, kun ei löytynyt hyvää jarrumerkkiä, totesi Alatalo.

Kärkikolmikko Kaidesoja–Alatalo–Eriksson tulivat maaliin sekunnin sisään toisistaan. Aleksi Elomaa, Antti Terho ja Tuomas Tähtelä ajoivat sijoille 4.–6. Tähtelä jäi 8,6 sekuntia voittajasta. Vuoden 2017 voittaja Heikkinen ajoi maaliin toiseksi viimeisenä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?