Helsinki REDSillä on isoja suunnitelmia tulevaisuutta varten – Counter-Strike ei kuitenkaan kiinnosta - Esports - Ilta-Sanomat

Helsinki REDSillä on isoja suunnitelmia tulevaisuutta varten – Counter-Strike ei kuitenkaan kiinnosta

Christer Kasurisen vastaa lähes tulkoon kaikesta Helsinki REDS -pelitiimissä. Virallinen titteli on GM.

Julkaistu: 4.8.2018 16:22

Christer Kasurinen kertoo pelijoukkueella olevan isoja suunnitelmia vuoden 2019 loppuun asti.

Helsinki REDS -organisaatio on mukana Assemblyilla harvinaisen pienellä kokoonpanolla. HREDS kilpailee Sauli ”Zumpp” Rinta-Ahon, Janne ”Janetzky” Ahon ja Alvar ”Vardu” Dürrin voimin Hearthstonen SM-turnauksessa, minkä lisäksi organisaation edustajia nähdään jonkin verran sponsoripisteillä.

HREDSin GM:n Christer Kasurisen mielestä Assemblyilla pitäisi olla esillä erittäin vaikuttavasti joka kerta, mutta tämän onnistumiseksi tarvitaan turnauksissa kilpailevia joukkueita. Assemblyin näkyvimmät turnaukset ovat tällä kertaa joukkuepelit Counter-Strikeja Overwatch, joissa kummassakaan HREDS ei operoi.

– Periaatteessa suomalaisia tapahtumia varten emme hanki rostereita, että käykää pelaamassa ja se siitä, vaan mietitään aina sitä seuraavaa askelta. Tietyllä tapaa logiikka on, että meidän rosterit pystyvät tekemään asioita myös Suomen ulkopuolella, avaa Kasurinen HREDSin toimintatapoja.

 HREDSillä on HS-kolmikon lisäksi tällä hetkellä Tekken- ja NHL-pelaajat, Jani ”Exceed” Kosonen ja änärimestari Erik ”EKI” Tammenpää, sekä viisihenkinen Dota 2 -joukkue. Kasurisen mielestä HREDS-pelaajien tilanne on tällä hetkellä ihan hyvä, sillä menestystä on tullut.

– Ekin Las Vegasin voitto on varmaan isoin mitä tämän vuoden puolella on tapahtunut. Hän jatkaa todennäköisesti voitokkaasti eteenpäin, sillä tuntuu ettei kaverille löydy pysäyttäjää.

– Hearthstone-rosteri selvisi toisella kaudella maailman rankingissa kymmenen parhaan joukkoon. Sitä ei ole vahvistettu vielä, mutta käsittääkseni olivat yhdeksänsiä.

– Dotassa on aina vähän vaikeaa. Siinä pelissä kun mennään Itämeren toiselle puolelle, niin siellä on taso aika paljon korkeampi kuin monessa muussa pelissä. Dotasta ei olla lähdössä yhtään mihinkään, mutta nyt pitää löytää uusia juttuja, että saadaan otettua askelia eteenpäin.

Lue myös: Näin ”Änärin” maailmanmestari Erik Tammenpää poseeraa muikean palkintoshekin kanssa – ”Eihän näistä ole mihinkään”

Battle royale -genre kiinnostaa, CS ei

Kesän aikana Helsinki REDSin taustavoimissa on tehty pieniä muutoksia. Syksyn aikana organisaatio näkyy ja kuuluu enemmän kuin pitkiin aikoihin.

Myös uusia kiinnityksiä pohditaan. Striimaajat ja battle royale -genre kiinnostavat esimerkiksi.

– Ei olla menossa mihinkään ja toiminta ei ole ainakaan pienenemässä. Aika paljon on salassapitosopimuksen takana olevia juttuja, mutta niistä kuullaan heti lomakauden loppuessa.

Kasurinen kertoo räiskintäpeli CS:GO olevan sellainen peli, johon HREDS ei ole lähdössä mukaan. Kasurisen mukaan heiltä ei löydy organisaatiosta tarpeeksi tietotaitoa CS:stä, jotta he pystyisivät tekemään siellä asioita hyvin.

Esimerkkinä hän nimeää suomalaisen ENCEn, jolla on tällä hetkellä maailmanlistan sijalla 13. oleva CS-joukkue. ENCEä pyörittävät pääosin CS:n parissa menestyneet henkilöt. Christerin mielestä tämä näkyy joukkueen toiminnassa ja menestyksessä.

– Ihmiset aina välillä sanovat, että ammun sillä itseäni jalkaan, mutta haluamme tehdä oman näköistä juttua. Toimimme meidän vahvuusalueilla.

”Overwatchista luopuminen oikeaan aikaan oli yksi parhaista päätöksistä”

Marraskuun alussa tulee täyteen kaksi vuotta HREDSin perustamisesta. Kasurinen listasi IS:lle kolme asiaa, jotka ovat matkan aikana jääneet parhaiten mieleen HREDS-matkalta tavalla tai toisella.

– Overwatchilla lähdettiin liikenteeseen, mutta se käytännössä katsoen kuivui pois koko Euroopasta. Siihen laitettiin ensimmäisenä vuonna paljon kiinni henkistä kapitaalia. Overwatchista luopuminen oikeaan aikaan oli yksi parhaista päätöksistä.

– Viime syksynä saatiin kasaan kilpailukykyinen Dota 2 -joukkue, joka voitti heti Suomen mestaruuden. Sitä voi vähätellä, ettei se olisi iso asia, mutta siitä kokoonpanosta mukana olevat neljä alkuperäispelaajaa ovat Suomen tasolla erittäin potentiaalisia pelaajia.

Lisäksi Kasurinen mainitsee HS-kolmikon ja änärihuippu Ekin, jotka ovat yksilöpelaajina menestyneet tämän vuoden aikana.

– Periaatteessa Suomen skene ei kohtele kovin hellästi yksilöpelaajia, jotenkin heitä väheksytään, saati sitten konsolipelaajia. Ei heitä voi verrata isojen tittelien 5–6 pelaajan joukkueisiin.

NHL-pelin maailmanmestari Erik Tammenpää vieraili ensimmäistä kertaa Assemblyilla.

HREDSin loppuvuosi on täynnä tapahtumaa. Organisaatio aikoo järjestää jatkossa myös tapahtumia. Jäähallia ei lähdetä kuitenkaan heti täyttämään.

– Yhteistyökumppaneiden kanssa on sovittu jo isojakin vetoja ihan 2019 loppuvuodelle saakka. Tässä voi olla muutama yllättävä juttu hihassa Suomen esports-kansalle.

– En tiedä ovatko ihmiset huomannut, mutta yritämme aina pitää mielenkiintoa yllä. Ei kauheasti kerrota, ennen kuin jotain tapahtuu, naureskelee Christer.

Sauli ”Zumpp” Rinta-Aho pelaa Hearthstonen Suomen mestaruudesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?