SuperJymy pelaa tänään CS:GO:n SM-kullasta – manageri Niklas Pehkonen: ”Tulevaisuus näyttää valoisalta” - Esports - Ilta-Sanomat

SuperJymy pelaa tänään CS:n SM-kullasta – ”Tulevaisuus näyttää valoisalta”

Niklas Pehkonen on nähty viimeisen yhdeksän kuukauden aikana useasti SuperJymyn takana kesken ottelun.

Julkaistu: 4.8.2018 12:05

SuperJymyn manageri Niklas Pehkonen jännittää tänään joukkueensa otteita Counter-Striken SM-finaaleissa. Ilta-Sanomien haastattelussa Pehkonen puhuu joukkueen ensimmäisestä vuodesta ja tulevaisuuden näkymistä.

Viime syksynä perustetun SuperJymy-kilpapeliorganisaation manageri Niklas Pehkonen kertoo Ilta-Sanomille, että heidän Counter-Strike: Global Offensive -joukkueensa tavoite Assemblyilta on luonnollisesti Suomen mestaruus.

Mestaruushaaveet kokivat kuitenkin heti alussa kovan kolauksen, kun SuperJymy hävisi torstain avausottelussa ENCElle selvästi 0–2-lukemin. Perjantaina sotkamolaisjoukkue pelasi itsensä finaalipäivälle, kun NYYRIKKI Esports kaatui suoraan kahdessa kartassa.

Tänään SuperJymy kohtaa kello 15 HAVU Gamingin. Ottelun voittaja jatkaa Yle Tv2:lta kello 21 näytettävään finaaliin ENCEä vastaan.

– Tiedetään, että kun meillä on hyvä pelipäivä, niin voidaan voittaa mikä tahansa joukkue täällä. Nyt pitää vain onnistua monessa eri asiassa, summaa Pehkonen ajatuksiaan ennen iltapäivän HAVU-ottelua.

Kevään aikana Jymy teki isoja muutoksia kokoonpanoon: Ensin Jani ”Aerial” Jussila kaupattiin ENCEen, minkä jälkeen Juho ”juhob” Lampinen kävi kokeilemassa pelaamista muutaman pelin ajan ja Tony ”arvid” Niemelä määrättiin vaihtopenkille.

Tilannetta seurasi nuorten lupausten Elias ”Jamppi” Olkkosen ja Tuomas ”SADDYX” Louhimaan kiinnitykset. Niemelä palasi toukokuussa kokoonpanoon, kun Joonas ”aune” Rantala siirtyi vaihtopenkille.

– Tiedettiin jo siinä vaiheessa kun kiinnitimme heidät [Olkkosen ja Louhimaan], että seuraavat 2–3 kuukautta tulevat olemaan haastavaa aikaa. He ovat selkeitä lupauksia, hiomattomia timantteja, joiden tiedämme pärjäävän laneilla ja netissä, avaa Pehkonen huhtikuun kiinnitysten taustoja.

Tällä hetkellä Jymyn ongelma on tasaisuuden puuttuminen, kertoo Pehkonen. He voittavat kovia nimiä, mutta häviävät myös täysin tuntemattomille nimille.

– Katsottiin juuri HLTV:stä, että olemme maailman kärkikymmenikössä voitettujen pistoolikierrosten osalta. Samaan aikaan olemme myös top10-joukkue listalla, että ketkä häviävät eniten pistoolikierroksen jälkeisiä kierroksia. Teemme pieniä virheitä, jotka ratkaisevat pelit vastustajalle.

Lasse ”ZOREE” Uronen on yksi Jymyn kokeneempia pelaajia.

Pehkosella itsellä on tällä hetkellä parempi fiilis joukkueesta kuin koskaan aikaisemmin: Pelaajat tulevat loistavasti toimeen keskenään ja potentiaalia on rutkasti, sillä Jymyssä yhdistyvät kokemus ja nuorten lupausten raaka tulivoima.

Jymy on myös hiljattain kiinnittänyt uuden valmentajan, tanskalaisen Niclas ”Creed” Haagensenin, joka auttaa joukkuetta matkalla kohti maailmanlistan top30:tä. Se on Jymyn tämän vuoden tavoite.

– Uskon, että meidän kehityskaari tulee olemaan tosi korkea. Meillä on kova luotto tiimiin.

Toistaiseksi Jymyn syyskauden kalenteri on melko tyhjä. Näillä näkymin joukkue on suuntaamassa mahdollisesti ainakin Tanskaan. Tällä hetkellä fokus on menestyä ESEA:n järjestämässä kovatasoisessa MDL-liigassa, josta on mahdollista nousta loppuvuodesta ESL Pro League -huippusarjaan.

Takana onnistunut alkuvuosi – striimaajat ja PUBG kiinnostavat

SuperJymy perustettiin lokakuussa 2017. Pian vuoden vanhan organisaation alku on ollut Pehkosen mielestä erittäin onnistunut. Yksi asia on jäänyt hyvin mieleen ensimmäiseltä vuodelta.

– Meillä on palkintokaappi täynnä hopeasijoja, voiko sitä pitää kohokohtana, kysyy Pehkonen naureskellen.

Jymy on sijoittunut kolme kertaa Suomen sisäisissä turnauksissa toiseksi. Kaapista löytyy myös yksi nettiturnauksen hopeasija sekä muutama pronssimitali. Joukkue metsästää yhä ensimmäistä turnausvoittoaan.

– Meiltä on puuttunut se viimeinen napsahdus, että oltaisiin ihan siellä kärjessä. Kaiken kaikkiaan meillä on ollut älyttömän loistava startti.

  • Ilta-Sanomien kaikki Assembly-uutiset löytyvät täältä

Toistaiseksi Jymy on operoinut vain CS:GO:n parissa, mutta uusia pelejä ja striimaajia mietitään jatkuvasti. Pehkonen paljastaa heidän keskustelleen pitkään erään suomalaisen PlayerUnknown’s Battlegrounds -tiimin kanssa, mutta joukkue ei kuitenkaan ollut lopulta sitä mitä Jymy etsi.

– Paljon on asioita mitä halutaan tehdä, mutta meidän pitää keksiä ratkaisut, että miten lähteä laajentamaan toimintaa.

Jymyn CS-tiimin pelaajat ovat täysipäiväisiä ammattilaisia. Pehkosen mukaan pääosa tuloista tulee sponsoreilta, mutta uuden toiminnan vaatimat aloituskulut on maksettu pitkälti Jymyn antamasta budjetista.

– Hyvin menee ja tulevaisuus näyttää valoisalta. Ei ole mitään syytä [Jymyn] vetäytyä pois tästä, kun tästä on ollut vain hyviä kokemuksia, Pehkonen avaa SuperJymyn tulevaisuuden näkymiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?