Diili-kilpailija Tomi Rinne pyörittää Gigantin pelitiimiä – ”Oli hienoa nähdä, mihin se hien ja veren vuodattaminen johti” - Esports - Ilta-Sanomat

Diili-kilpailija Tomi pyörittää Gigantin pelitiimiä – ”Se oli varmaan elämäni paras kokemus”

Tomi Rinne pyörittää Team Giganttia, joka on yksi Overwatch-pelin kärkinimistä.

Julkaistu: 3.8.2018 19:47

Tomi Rinne sai viime kesänä Gigantin perustamaan oman pelitiimin yhdellä puhelulla. Nyt hän kertoo miten Gigantin ensimmäinen vuosi on mennyt.

Tomi ”Tombha” Rinne on kiireinen mies Assemblyilla. Team Gigantti -joukkueen manageroinnin lisäksi aikaa vievät Overwatchin, Counter-Striken ja Rainbow Six: Siegen juontaminen.

Team Gigantti on tällä hetkellä Overwatchin ylivoimainen ykkösnimi Euroopassa. Assemblyilta Gigantti tavoittelevat selvänä ennakkosuosikkina SM-kultaa, vaikka pelaavat sijaispelaaja Jani ”Tseini” Kähkösen kanssa.

Mikäli Gigantti ei jostain syystä voita Suomen mestaruutta lauantaina, niin ei se Tomin mielestä tarkoita suoraan joukkueen flopanneen.

– En ehkä puhuisi flopista, mutta siinä kohtaa kyllä menee sitten jotain pahasti pieleen. Ei keneltäkään mitään pois, mutta jos katsotaan tilastoja ja historiaa, niin en keksi yhtään järkevää syytä miksi emme olisi tuleva Suomen mestari.

Viime vuonna Gigantti hävisi SM-kullan yllättäen ENCElle, joka oli selvä altavastaaja finaalissa.

– Meidän pojat eivät ottaneet viime vuonna peliä tarpeeksi vakavasti, kun taas ENCE laittoi parastaan. Jos häviämme nyt, niin silloin toinen pelaa paremmin kuin me, kuten kävi viime vuonna.

Team Gigantti voitti Assembly Winter 2018 -tapahtumassa pelatun Overwatch-turnauksen näytöstyyliin.

Vuoden vanha joukkue – ”Oli varmaan elämäni paras kokemus tähän mennessä”

Team Gigantti perustettiin viime vuonna vain päiviä ennen Assemblyja. Tomi oli kirjaimellisesti mukana perustamassa joukkuetta.

Lue lisää: ”Sanoivat, että hoida homma kotiin” – Tomi sai yhdellä puhelulla Gigantin laajentamaan kilpapelaamiseen

Tomin mielestä ensimmäinen vuosi on mennyt kaikin puolin hyvin. Myös Gigantista ollaan oltu samaa mieltä. Ylivoimainen kohokohta oli edellisen kokoonpanon syksyllä 2017 Amerikasta voittama Contenders-mestaruus eli EM-kulta.

– Se oli varmaan elämäni paras kokemus tähän mennessä. Oli hienoa nähdä, mihin se hien ja veren vuodattaminen johti, kun saatiin tiimi pyörimään Gigantissa.

Tomi on myös erityisen ylpeä siitä, että viime vuoden ”supertiimin” menetettyään he pystyivät rakentamaan lyhyessä ajassa uuden huippukokoonpanon. Gigantti johtaa tällä hetkellä ylivoimaisesti uutta Contenders-kautta. Kevään EM-hopean jatkoksi haetaan nyt joukkueen toista EM-kultaa.

Team Gigantti voitti syksyllä 2017 Contenders-liigamestaruuden Amerikassa. Pian sen jälkeen viisi joukkueen pelaajista kiinnitettiin huippuliigaan.

Contendersin parhaiden pelaajien uskotaan nousevan pelin ykkössarjaan Overwatch Leagueen (OWL). Gigantin edellisestä joukkueesta kaikki paitsi yksi kaapattiin liigaan.

Gigantin nykyisessä kokoonpanossa on jälleen tukku potentiaalisia OWL-pelaajia. Tomi tiedostaa, että heidän joukkue on käytännössä farmitiimi OWL-seuroille.

– Meidän [Gigantin] toiminta ei ole perus esportsia. Jotta joukkue toimisi, niin minun on pakko olla pelaajien kaveri. Ystävänä haluan, että jokainen meidän pelaaja pääsee luomaan uraa Amerikkaan. Ollaan sovittu, että jos joku tarjouksen saa, niin kyllä hän sitten lähtee. Ei aleta estämään.

– Joukkueen managerina harmittaa tämä ekosysteemi. Meille, jotka tekevät tätä työkseen, niin jatkuvuus on tosi huono. Aina tulee joku ja vie kermat kakun päältä. Ehkä se tulee joskus muuttumaan, mutta en voi kehua sitä hyväksi systeemiksi yrittäjän kannalta.

”Jatketaan niin kauan kun se on kannattavaa ja näyttää hyvältä”

Tomi kertoo, etteivät he ole Gigantin kanssa sopineet mitään pidempiaikaista rahoitusta tiimin osalta.

– Jatketaan niin kauan kun toiminta on kannattavaa ja näyttää hyvältä, kuten tähän mennessä. Itselläni on mielenkiintoa laajentaa striimaajiin ja uusiin peleihin.

Battle royale -genren pelit kiinnostavat Tomia, mutta tällä hetkellä hän ei näe lähitulevaisuudessa Gigantilla esimerkiksi Fortnite-joukkuetta.

Tomi selostaa Assemblyilla useampaa peliä, mutta pääasiassa hän keskittyy Overwatchiin.

– Battle royalet ovat tällä hetkellä muodissa, mutta niihin sijoittaminen on vaikeaa. Yhdellä viikolla PUBG on se juttu, toisella viikolla Fortnitessa on joku turnaus, sitten puhutaankin jo Realm Royalesta. En poissulje mitään mahdollisuutta, mutta battle royale on hyvin, hyvin vaarallinen tie.

Tomi toteaa Overwatchin olevan ehdottomasti paras peli Suomessa, johon kannattaa sijoittaa tällä hetkellä.

– Se on kaikkien silmille sopivaa katseltavaa. Lisäksi se ei aja minkäänlaista pahaa politiikkaa, jos näin voi sanoa. Peli on helposti lähestyttävä ja tuottaa myös mainonnalla parhaan konversion yritykselle.

Tähdittää syksyllä uutta Diili-kautta

Hjallis Harkimon Diili-sarja palaa syksyllä televisioon, kun tällä kertaa etsitään esports-myyntitykkiä. Tomi on yksi kymmenestä kilpailijasta.

Lue myös: Tarjolla todellinen tähtipesti: Hjallis hakee Diilissä pomoa nousevaan miljoonabisnekseen

Sarjaan Tomi haki parhaan ystävänsä Juha-Pekka ”ZeiZei” Joutsenlahden innostamana, joka oli nähnyt ohjelman mainoksen tv:ssä. Tomi kertoo JP:n hakeneen itse ohjelmaan sekä kehottaneen myös Tomia lähettämään hakemuksen. Lopulta vain Tomi pääsi haastatteluista itse ohjelmaan.

– Toinen syy miksi hain oli se, että koen itse kuuluvani Suomen esports- ja gaming -asioissa pieneen kärkiryhmään. En sano olevani paras tai mitään, mutta tiedän hyvin paljon sisäpiirin asioita ja osaan ennakoida mitä tulee tapahtumaan.

Tomi kommentoi Diili-kuvauksien olleen hieno kokemus. Lopputuloksen hän kertoo selviävän syksyn aikana. Diilin uusi kausi alkaa syyskuussa Mtv3:lla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?