IS tapasi suosikkitubettajat Assemblyillä – eeddspeaks illan ohjelmasta: ”Jännittää” - Esports - Ilta-Sanomat

IS tapasi suosikkitubettajat Assemblyillä – eeddspeaks illan ohjelmasta: ”Jännittää”

Ville ”Vinkare” Kankare (vas.) ja Eetu ”eeddspeaks” Pesonen tekevät Youtube-videoita yhdessä ja erikseen.

Julkaistu: 3.8.2018 16:30

Eetu ”eeddspeaks” Pesonen esiintyy perjantaina Ilta-Sanomien Streamcornerissa ja Ville ”Vinkare” Kankareeseen voi törmätä Assemblyilla muuten vain.

Torstai-iltana käyntiin polkaistuilla Assembly-messuilla nähdään viikonlopun aikana monenlaista ohjelmaa, mutta Ilta-Sanomien Streamcornerissa perjantai-iltana esiintyvälle tubettaja Eetu ”eeddspeaks” Pesoselle yleisön edessä toimiminen on täysin uusi tilanne.

– Toin kotoa, omasta hikisestä nurkastani striimailun tänne, hän naurahtaa.

– Jännittää. Olen tehnyt tätä aikaisemmin meidän kellaritoimistossa, mutta siellä on ollut maksimissaan neljä ihmistä ja kaikki ovat olleet tuttuja naamoja. Saa nähdä, vaikuttaako yleisön läsnäolo siihen omaan höpinään, mutta yritetään tehdä siitä rento jutustelutuokio, Pesonen lisää.

Mukana illan ohjelmassa on Pesoselle tuttu mies. Hänen katsojansa ovat pyytäneet jo pitkään suosittua Twitch-striimaajaa ja PlayerUnknown’s Battlegrounds -ammattilaista Anssi ”AndyPyro” Huovista Pesosen podcast-ohjelman eeddcastin vieraaksi.

– Anssin kanssa tunnetaan jo pitkän ajan takaa. Pelailtiin yhdessä paljon kun hän oli vielä pieni tekijä. Jutellaan varmasti hänen urastaan ja siitä, miten elämä on muuttunut, Pesonen lupaa.

Lue myös: Perjantaina IS Streamcornerin ohjelmassa eeddspeaksin podcast, cosplayta ja Fortnitea!

Siinä missä Pesonen on Assemblyillä esiintymässä, hänen kaverinsa ja aisaparinsa Ville ”Vinkare” Kankare sen sijaan otti tietokoneensa mukaan ja istuu Assemblyssä yhdessä tuhansien muiden harrastajien kanssa.

– Parasta on, kun täällä näkee aina sikapaljon tuttuja. Viime Assembly meni melkein siihen, että jutteli kavereiden kanssa ja moikkaili ihmisiä, jotka ovat seuranneet minua Youtubesta. Fiilis hallin puolella on kuin jättimäisissä laneissa, Kankare kertoo.

Pesonen striimasi torstai-iltana IS Streamcornerin pisteeltä.

Kankare ja Pesonen tekevät molemmat Youtube-videoita omille kanavilleen, mutta toisinaan heidät nähdään myös yhdessä. Kesän aikana he tekivät yhdessä esimerkiksi Youtube-sarjaa, jossa he kiersivät ympäri Suomea.

Kankare kertoo haaveilleensa jo pitkään sarjan tekemistä. Isosta panostuksesta jäi molemmille oikein hyvä fiilis.

– Ilman muuta yksi tämän vuoden kivoimpia projekteja. Oli hauska nähdä Suomea ja katsojatkin tuntuivat tykkäävän. Kaikenlaisia isompia projekteja on taas suunnitteilla, hän sanoo.

– Se oli hauska tapa päästä lähemmäs omaa rakasta Suomea, jota on kiertänyt viimeksi pentuna vanhempien mukana kesälomilla. Silloin oli vanhempien päätettävissä mitä tehdään, mistä jäi silloin ehkä vähän paha maku. Nyt tilanne oli toinen, Pesonen kuvaa.

  • Ilta-Sanomien kaikki Assembly-uutiset löytyvät täältä.

Miehet kertovat, että tubemaailma elää kovalla sykkeellä ja hienoja mahdollisuuksia saattaa tulla päivien tai viikkojen varoitusajalla. Toistaiseksi molempien syksyn kalenteri on melko tyhjä.

– Viikon päästä voi olla jo toisin. Assemblyn jälkeen kesä on pikku hiljaa taputeltu, mutta myös syksyllä on muutamia hienoja tapahtumia, Pesonen summaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?