Ledivaloja, energiajuomaa, pehmoleluja – tällaisia viritelmiä Assembly-kävijöiden tietokonepisteiltä löytyy

Julkaistu:

ASSEMBLY
Ilta-Sanomat seuraa Suomen suurimman tietokonetapahtuman elämää koko viikonlopun ajan.
Helsingin Messukeskuksessa tänä viikonloppuna järjestettävä Assembly-tietokonefestivaali kerää paikalle vuosittain tuhansia kävijöitä, joista moni ottaa oman tietokoneensa mukaan. Messujen lanikulttuuriin kuuluu, että oma tietokonepiste koristellaan ja valaistaan näyttävästi.

15-vuotias Thomas Nurminen on saapunut Kouvolasta paikalla kolmen kaverinsa kanssa. Kaverusten pelialueella loistaa ledivalo, joka värjää teknisen työn tunnilla rakennetun, hyllynä toimivan pöydän päällä olevat esineet violeteiksi.

Täältä löytyy maskotteja ja tuulettimia, Nurminen esittelee kokoelmaa. Hän aikoo viettää viikonlopun seuraten messujen ohjelmaa ja pelejä pelaten.

– Pelaan ainakin PlayerUnknown’s Battlegroundsia ja lisäksi viime aikoina on tullut intoa Counter-Strikeen, kertoo Nurminen.

Ulrika Piiroinen on tullut paikalle pelaamaan ja näkemään kavereita. Heitä on messuilla ainakin 30, Piiroinen kertoo.

– Pelataan ainakin League of Legendsiä, Counter-Strikeä ja PUBGia. Vähän kaikenlaista. Kivaa kun pääsee pitämään hauskaa ja näkemään kavereita.

Lempipelistä PUBGista kertova pinkkivalomainos koristaa lahtelaistytön pistettä. Lisäksi sieltä löytyy Pokemon-hahmoja, Minecraft-pelistä tuttu hakku ja miekka, sekä Make America Great Again -lippis.

– Itse rakennettiin koko setti. Sitten lisättiin kaikenlaista hälpäkettä ja ledinauhaa, 16-vuotias sanoo.

Lue myös: Kaikkien aikojen Assemblyt käynnissä Messukeskuksessa – tässä avauspäivän 10 parasta kuvaa

Janne Neuvosen tietokonekotelo on sisustettu epätyypillisesti: sen sisällä on useita tölkkejä Euroshopper-energiajuomaa eli eeässää.

– Ei se muuten kovin ihmeellinen ole, mutta kasasin koneen itse.

Kiteeltä saapunut Neuvonen kertoo olevansa Assemblyillä nyt ensimmäistä kertaa. Isoveli on ollut messuilla monta kertaa aiemmin, mutta tänä vuonna varusmiespalvelus esti saapumisen.

Hyvinkäältä kotoisin oleva Minh Huynh on Assembly-veteraani, joka on käynyt messuilla jo yli 20 vuotta. Hän kertoo, että vuosien varrella tapahtuma on kehittynyt ainoastaan parempaan suuntaan.

– Se on mennyt koko ajan rennommaksi ja kehittynyt. Täällä on paljon muutakin kuin pelaamista, kisoja ja ohjelmaa. Näin sen pitääkin mennä, hän sanoo.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt