Ministeri Sampo Terho: ”Suomesta tulee kunnianhimoisesti tehdä e-urheilun suurvalta”

Julkaistu:

ESPORTS
Ministeri Sampo Terho avasi Helsingin Messukeskuksessa järjestetyn Assembly Summer 2018 -tapahtuman torstai-iltana.
Suomen suurimman verkkopelitapahtuman Assembly Summer 2018:n avajaisseremoniassa puheen pitivät pääjärjestäjä Pekka ”Pehu” Aakko ja Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin.).
Terhon mielestä Suomesta voi kehittyä kilpapelaamisen huippumaa. Esports kasvaa tällä hetkellä hurjaa vauhtia ympäri maailmaa. Esimerkiksi Ruotsissa ammattilaisjoukkueita ja -tapahtumia on huomattavasti enemmän kuin Suomessa.

– Olen asettanut tavoitteeksi, että Suomesta tulee kunnianhimoisesti tehdä e-urheilun suurvalta. Valtiovallan tulisi tukea tätä kehitystä kaikin mahdollisin keinoin, Terho kommentoi Opetus- ja kulttuuriministeriön julkaisemassa tiedotteessa.

Terho on puhunut aiheesta jo kesäkuussa, jolloin hän järjesti kilpapelaamiseen keskittyvän pyöreän pöydän keskustelun.

Terhon mukaan suomalaisten tulisi lisäksi tuntea ylpeyttä kilpapelaajista samalla tavalla kuin urheilijoista.

– Toivon, että täältä nousee esiin uusia kilpapelaamisen suomalaisia huippuja, jotka tulevaisuudessa rakentavat Suomi-kuvaa maailmalla. Tarvitsemme lisää suuria pelitapahtumia, joissa lajiin pääsee tutustumaan yhä useampi ja suomalaiset pelaajat saavat huippuvastustajia myös kotimaassa kilpaillessaan.

Vuodesta 1992 järjestetystä Assemblystä on tullut Suomen suurin verkkopelitapahtuma, jossa esportsilla on merkittävä asema.Terho, joka on kertonut olevansa innokas tietokonepelaaja, ylisti myös Assemblyn tärkeyttä Suomen peliteollisuudessa. Assemblyilla jo 25 vuotta mukana ollut Aakko puhui myös asiasta hiljattain Ilta-Sanomien #GGWP-podcastissa.

Lue myös: Suomen suurin pelitapahtuma kasvoi koulun liikuntasalista Messukeskukseen katastrofin kautta – vuonna 1995 pelastava enkeli kuittasi hurjat velat

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt