Turku sai oman kilpapelijoukkueen – suunnitelmissa nuorisotoimintaa ja Fortnitea

Julkaistu:

ESPORTS
Turku Evolution tähtää tänä vuonna kansalliseen menestykseen räiskintäpeli Counter-Strikessa.
Kotimainen pelijoukkue RCTIC eSports ja turkulainen pelitalo Evolution Arena yhdistyvät, jonka tuloksena syntyy Turku Evolution -kilpapelijoukkue.

Turku Evolutionin managerin Jere Alasen mukaan uusi ammattilaisorganisaatio tavoittelee menestystä jo tämän vuoden aikana Suomen sisäisissä turnauksissa. Ensimmäinen pelivalinta on räiskintäpeli Counter-Strike, jonka viisihenkinen edustustiimi on rakennettu entisen RCTIC-kokoonpanon pohjalta.

Tulevaisuuden suunnitelmiin haetaan tukea Evolution Arena -pelitalolla järjestettävistä turnauksista ja karsinnoista. Yksi Arenalla pelattavista peleistä on suosittu selviytymispeli Fortnite, jonka julkaisija tukee kilpapelipuolelta 100 000 000 dollarilla vuoden 2019 loppuun mennessä.

– Tarjoamme nuorille pelaajille myös e-urheilun akatemian, joka vie kohti ammattimaista kilpapelaamista, kertoo Alanen.

Akatemiatoiminta, joka sisältää erilaisia tapahtumia, turnauksia sekä valmennusta Varsinais-Suomen nuorille, alkaa syksyllä. Akatemiajoukkueesta on mahdollista nousta Turku Evolutioniin. Akatemiatoiminnasta tiedotetaan tarkemmin, kun keskustelut Turun Kaupungin ja paikallistoimijan Turku Game Academyn kanssa on saatu päätökseen.

– Tavoitteenamme on tarjota mahdollisimman suurelle yleisölle parhaat edellytykset tulla harrastamaan ja seuraamaan pelaamista Turussa. Tulemme lähitulevaisuudessa tarjoamaan entistä enemmän pelaamiseen ja kilpapelaamiseen liittyvää toimintaa, jatkaa Alanen.

Turku Evolutionin yksi tulevaisuuden tavoitteista on tasavertaisesti muiden isojen suomalaisten kilpapelijoukkueiden kanssa. Tällä hetkellä Suomen isoimpia kilpapelinimiä ovat ENCE, HAVU Gaming, Helsinki REDS ja Team Gigantti.

Organisaatiolla takana hiljainen vuosi – toiminta oli loppua vuonna 2016

Vuonna 2008 perustettu RCTIC on yksi Suomen vanhimmista kilpapelitoimijoista. Organisaation toiminnan ydin on ollut jo pitkään räiskintäpeli Counter-Strike. RCTICin menestyneimmät ajat osuivat alkuvuoteen 2016, jolloin silloinen CS-joukkue voitti Nordic Masters -turnauksen Ruotsissa ja LanTrek-turnauksen Tampereella.

CS-tiimin ja organisaation tiet erosivat kesäkuussa 2016. Tilalle kiinnitetty CS-joukkue ei menestynyt edellisen tavoin, joka vaikutti muun muassa organisaation toimitusjohtajaan Alaseen. Joulukuussa 2016 Alanen kirjoitti blogissaan avoimesti, että oma jaksaminen on ollut koetuksella.

Lue lisää: Rankka vuosi pani esports-pomon koville – ”Pystynkö jatkamaan tätä?”

Alkuvuodesta 2017 Alanen kertoi Ilta-Sanomille Assembly-tapahtuman yhteydessä, että organisaatio keskittyy Counter-Strikeen. Muutama kuukausi haastattelun jälkeen RCTICin toiminta alkoi hiljenemään hiljalleen.

Loppuvuodesta 2017 ja alkuvuodesta 2018 sosiaalisessa mediassa on nähty vain tulospäivityksiä CS-kokoonpanon tuloksista. Kesällä organisaatio aloitti sosiaalisessa mediassa vihjailemaan yhteistyöstä Evolution Arenan kanssa, joka aloitti toimintansa Turussa keväällä 2018.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt