Yliopisto ja pesäpalloseura perustivat pelijoukkueen: Tiimille heti huima budjetti

Julkaistu:

ESPORTS
Imatran Pallo-Veikot ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto perustivat yhteisen kilpapelijoukkueen.
Toukokuussa pesäpalloseura Imatran Pallo-Veikot (IPV) ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT) ilmoittivat perustavansa yhteisen kilpapelijoukkueen, Trailblazersin.

Nyt organisaatio on ilmoittanut kiinnittäneensä Overwatch-pelissä kilpailevan Team Nemesis -joukkueen. Tiimi on pelannut yhdessä noin vuoden vaihtelevilla kokoonpanoilla.
Trailblazersin joukkue on pelannut Nemesis-nimellä muun muassa viime syksynä pelatussa GameXpo-liigassa sekä helmikuussa järjestetyillä Assemblyilla. GameXpossa joukkue sijoittui viidenneksi, Assemblyilta joukkue poistui mukanaan pronssimitalit.

Trailblazers-joukkueessa pelaavat Lauri ”Kouhia” Kouhi, Kalle ”Cali” Ylönen, Petteri ”Haxwaffels” Salo, Samuli ”Bobii” Vento, Henry ”Hepa” Parviainen ja Armas ”Farmas” Kantola. Taustalla vaikuttavat päävalmentaja Juha-Pekka ”ZeiZei” Joutsenlahti, analyytikko Joona ”Ice” Pöllänen, apuvalmentaja Jaakko ”Zagaz” Nippala ja manageri Topias ”Kuhnu” Rantala.

– Hyviä hakijoita ja hyviä yhteydenottoja oli paljon ympäri maailmaa. Ilman muuta Team Nemesis vakuutti heti alusta lähtien. Tämä on valmis joukkue, jolla on toimintamallit valmiiksi olemassa ja henkilökemiat kunnossa, kommentoi IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää.

Overwatch oli vuonna 2017 yksi isoimmista kilpapeleistä Suomessa, mutta viimeisen vuoden aikana esimerkiksi Helsinki REDS, ENCE ja FC Lahti Menace ovat kaikki jättäneet pelin syystä tai toisesta. Suomen ykkösnimi pelissä on maailmallakin menestynyt Team Gigantti, jonka ykköshaastajia Trailblazers on.

Trailblazers debytoi ensi viikolla Assembly Summer 2018 -tapahtumassa pelattavissa Overwatchin SM-kisoissa. Joukkue kilpailee SM-tittelistä Gigantin, NYYRIKKI Esportsin ja ChiliMonster Gamingin kanssa.

Lue lisää: Mukana yllättävä klassikkopeli – Assemblyilla pelataan useampi SM-turnaus

5 vuoden yhteistyösopimus – budjetti tänä vuonna 100 000 euroa

IPV:n myynti- ja markkinointipäällikkö Mikko Pehkonen kertoo Ilta-Sanomille Trailblazersin saaneen muutaman hakemuksen joukkueilta, mutta yksityishenkilöiltä tuli noin sata yhteydenottoa.

– Suunnitelmissa on, että aikaa myöten joukkueita olisi enemmänkin, mutta hyvin epätodennäköistä on, että se tapahtuu vuoden sisällä. Ensin otetaan haltuun tämä, kerätään kokemukset, korjataan mahdolliset virheet ja sitten kun organisaatio on viritetty kuntoon kaikilta osin, katsellaan muita lajeja rinnalle, avaa Pehkonen tulevaisuuden joukkuesuunnitelmia.

Pehkosen mukaan organisaation budjetti ensimmäiselle vuodelle on vajaat 100 000 euroa. Rahaa ei ole budjetoitu vielä useammalle vuodelle, mutta IPV:n ja LUT:n välinen yhteistyösopimus on viisivuotinen.

– Meille [IPV] tärkeintä on löytää noin 4–5 kuukautta kestävän pesäpallokauden rinnalle ympärivuotisuutta, jota esports tarjoaa, sekä tavoittaa kohderyhmiä, joita ei perinteisen urheilun keinoin enää juuri tavoita.

Trailblazersin tulevaisuuden suunnitelmiin on kirjattu myös junioritoiminnan käynnistäminen, josta tiedotetaan erikseen yksityiskohtien ja rahoituksen selvennettyä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt