Koulukodin kautta selviytymispelin supertähdeksi – Anssi, 28, toipui pelaamalla järkyttävästä surusta - Esports - Ilta-Sanomat

Koulukodin kautta pelitähdeksi – Anssi, 28, toipui pelaamalla järkyttävästä surusta

28-vuotias striimaaja ja ammattilaispelaaja Anssi Huovinen elää nykyisin unelmaansa, mutta aina elämä ei ole ollut yhtä juhlaa.

Anssi Huovinen elää nykyisin unelmaansa päivä kerrallaan.

21.7.2018 13:37

Yksi suositun PlayerUnknown’s Battlegrounds -selviytymispelin supertähdistä on 28-vuotias Anssi ”AndyPyro” Huovinen. Method-joukkueessa pelaava Anssi on myös tunnettu pelistriimaaja.

Las Vegasissa viime viikonloppuna pelatun turnauksen yhteydessä näytettiin Anssin elämästä kertova videopätkä. Vajaalla kolmeminuuttisella videolla Anssi puhuu suoraan nuoruutensa hölmöilyistä, elämää kohdanneista vaikeuksista sekä nykytilanteestaan.

Videolla Anssi kertoo hänen isänsä lähteneen, kun hän oli 3-vuotias. Äiti joutui yksin pitämään huolta Anssista ja hänen kahdesta veljestään.

– Varastelu alkoi 6-vuotiaana. Ensimmäiset murrot tein kun olin kahdeksan. Äiti ei pystynyt vahtimaan minua töiden takia, muistelee Anssi videolla lapsuutensa hölmöilyjä.

14-vuotiaana Anssi lähetettiin Muhokselle, jossa sijaitsi koulukoti Pohjolakoti. Tarkasti vartioidun laitoksen toivottiin tuovan järjestystä Anssin elämään. Muutaman vuoden laitoksessa vietettyään ja uusiin ihmisiin tutustuttuaan Anssi ymmärsi, että rötöstely sai nyt loppua.

17-vuotiaana Anssi menetti parhaan ystävänsä ja tyttöystävänsä auto-onnettomuudessa. Menehtyneen ystävän perhe päätti antaa lapseltaan jääneen pelitietokoneen Anssille. Koneesta tuli Anssin henkireikä, sillä pelaaminen auttoi pitämään ajatukset poissa tapahtuneesta.

Vaikka elämä on muuttunut teinivuosien jälkeen, niin on pelaaminen pysynyt aina kuvioissa. Youtuben kautta nimeä luonut Anssi tutustui striimaamiseen vuonna 2014.

Striimaamiseen hän käytti vuosien aikana satoja tunteja. Keväällä 2017 Anssi lopetti päivätyöt, kun hän pystyi tekemään striimaamisesta ammatin.

Lue lisää: ”Suomessa on vaikea puhua saavutuksista” – Anssi, 27, voitti burnoutin ja teki striimaamisesta itselleen päivätyön

Nykyisin Anssi asuu Oulussa. Elämän pitävät kiireisenä striimaamisen sekä peliuran lisäksi avovaimo ja kaksi lasta. Anssi elää unelmaansa päivä kerrallaan.

– Haluan olla hyvä siinä mitä teen. Haluan minut muistettavan hyvistä teoistani, eikä huonoista, hän toteaa videolla.

Anssi striimaa eli lähettää pelaamistaan suorana tuhansille katsojille Twitchissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?