Esports

Maailmalla miljoonat tuntevat Lauri Happosen – luo nyt uraa Ylellä: ”Paljon on opittavaa vielä”

Julkaistu:

HAASTATTELU
Entisen ammattilaispelaajan Lauri Happosen tuntee miljoonat ihmiset ympäri maailmaa. Suomessa hän luo nyt uraa Ylen uuden peliohjelman juontajana.
23-vuotiaan Lauri Happosen tuntee miljoonat ihmiset ympäri maailmaa paremmin nimimerkillä Cyanide. Lauri on entinen League of Legends -peliammattilainen, jolla on Facebookissa yli 165 000 tykkääjää ja Twitterissä 145 000 seuraajaa.

Lauri pelasi vuosina 2011–2014 ammatikseen Fnatic-joukkueessa, joka oli Euroopan ylivoimainen ykkösnimi. Vuonna 2011 voitettu maailmanmestaruus ja vuoden 2013 MM-välieräsijoitus tekivät joukkueesta ja Laurista kansainvälisesti tunnetun. LoL on katsojamäärissä maailman suosituin kilpapeli.
Pelaajauransa Lauri lopetti vuoden 2014 lopulla. Hän ei enää nauttinut kymmentuntisista treenipäivistä tai LoLin pelaamisesta samalla tavalla kuin ennen. Kova itsekriittisyys ei jättänyt vaihtoehtoja: Hän oli luvannut itselleen, että lopettaa heti, kun pelaaminen ei ole enää intohimo.

– Sen jälkeen striimasin 1,5 vuotta Twitchiin ja Youtubeen. Kun kiinnostus striimaamiseen lopahti, niin nautin vuoden ajan elämästä Espanjassa ja olin hetken aikaa töissä Originilla, muistelee Lauri peliuran jälkeistä aikaa Ilta-Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pelaaja- ja striimiuran päättymisen jälkeen Lauri tunsi olevansa eksyksissä. Lauri kertoo päässeensä tänä vuonna takaisin raiteille sen suhteen, että mitä hän haluaa tehdä elämässään seuraavaksi.

Tähdittää Ylen uutta peliohjelmaa – ”Halutaan että siinä on viihdettä”

Lauri aloittaa syksyllä liiketalouden opinnot Helsingissä. Sitä ennen hän tähdittää Yle Kioski Gamingin uutta peliohjelmaa, joka on nimeltään Meta. Lauri juontaa ohjelmaa yhdessä Miisa Nuorgamin kanssa.

– Sen tekeminen kiinnosti heti kun kuulin asiasta. Nyt ollaan kuukausi tehty konseptia ja julkaistu pari jaksoa Youtubessa. Jaksot suunnitellaan yhdessä Miisan kanssa, mutta tuottaja auttaa taustalla. Paljon on opittavaa vielä, mutta nopeasti olen sisäistänyt miten homma toimii!

Ohjelmaa Lauri kuvailee 7–9-minuutin viikkomakasiiniksi, jossa käydään läpi ajankohtaisia aiheita ja uutisia. Kohderyhmä on 20–30-vuotiaat aikuiset. Ohjelmaa tehdään pilke silmäkulmassa.

– Pelaaminen on hauska asia, jota ei pidä ottaa liian vakavasti, koska se on viihdettä. Haluamme ohjelmassa olevan viihdettä, oikeita uutisia ja ajankohtaisia aiheita – koko show.

Lauri on suunnitellut ottavansa syksyllä koulussa kursseja sen verran, että hän pystyy tekemään ohjelmaa koulun ohella. Hän uskoo tämän onnistuvan, koska luottaa ohjelman löytävän katsojat kauden edetessä.

Mitä Lauri tuo ohjelmaan? Ainakin hyvin paljon tietotaitoa ammattilaispelaajan elämästä sekä myös hieman bisnespuolelta.

– Itselläni on kansainvälisesti paljon tietoa esportsiin liittyvistä asioista, mutta Suomen sisäisistä asioista en tiedä paljoa. Olen asunut lähes koko aikuiselämäni ulkomailla, mutta onneksi Miisalla on tietoa Suomen keskeisistä asioista. Täydennämme toisiamme.

LoLin ohella Lauri seuraa nykyisin Counter-Strikea, mutta on myös tutustunut Overwatchiin ja Hearthstoneen. , jota hän paljastaa pelaavansa paljon. Hearthstonessa Lauri on saavuttanut Legend-tason muutaman kerran. Kyseinen taso kertoo pelaajan olevan merkittävästi keskivertoa parempi pelaaja.

– Fortnitea olen koittanut pelata, mutta en ole räiskintäpeleissä kovin hyvä, naureskelee Lauri.

Kameran edessä esiintyminen ei ole täysin uusi asia Laurille, joka on kommentoinut LoLin ammattilaisliigaotteluita miljoonien katsojien edessä. Lauri kertoo katsoneensa erilaisia videoita kameran edessä esiintymisestä, jotta hän kehittyisi juontajana.

– Haluaisin olla luonnollisempi kameran edessä, koska se täydentäisi tulevia bisnesopintoja. Toistaiseksi olen nauttinut tosi paljon tämän tekemisestä, varsinkin kun se on tuonut lisää sisältöä elämään ennen koulua.

Ennen koulun alkua Laurilla ei ole kummempia suunnitelmia. Meta-ohjelmaa kuvaa tällä hetkellä viikoittain, mutta ohjelma vie viikosta vain kaksi päivää.

– Joillakin festareilla olisi kiva käydä vielä tässä kesän aikana, jos vain ehtii. Espanjassa haluisin kanssa käydä, kun olen siellä viettänyt niin paljon aikaa.

Tältä näyttää Laurin juontama META-ohjelma:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt