Fortnite-turnauksessa meni kaikki pieleen – pelit jäivät pelaamatta ja katsojat raivostuivat - Esports - Ilta-Sanomat

Fortnite-turnauksessa meni kaikki pieleen – pelit jäivät pelaamatta ja katsojat raivostuivat

Epic Games haluaa Fortnitesta merkittävän kilpapelin.

Julkaistu: 17.7.2018 11:11, Päivitetty 17.7.2018 11:14

Viikonloppuna pelattu Fortnite-turnaus osoitti, että pelillä on vielä paljon tehtävää tullakseen vakavasti otettavaksi kilpapeliksi.

Fortnitessa jaetaan vuoden 2019 loppuun mennessä 100 miljoonaa dollaria palkintorahaa. Ensimmäiset miljoonat jaetaan kahdeksan viikkoa kestävässä Summer Skirmish -turnauksessa, joka alkoi viikonloppuna.

Summer Skirmishin ensimmäisellä viikolla oli tarkoitus pelata kymmenen ottelua 2vs2-pelitilassa. Vain neljä suunnitellusta kymmenestä pelistä saatiin pelattua, kun palvelinongelmat keskeyttivät turnauksen.

Muissa isoissa Fortnite-turnauksissa tapoilla on merkittävä osuus lopputuloksissa, mutta Skirmishissä tavoite oli voittaa kaksi ottelua. Tämä sai joukkueet pelaamaan normaalia varovaisemmin, minkä vuoksi ottelun loppupuolella pelaajia oli elossa normaalia enemmän, mikä hidasti palvelimen toimintaa.

Hidastelupiikit vaikuttivat merkittävästi pelaamiseen. Palvelimen jumittumisien takia useampi pelaaja ei esimerkiksi pystynyt pelin loppupuolella liikkumaan normaalisti, minkä vuoksi he kuolivat pelaajia yhteen niputtavaan sähköön.

Näin palvelimen jumittaminen vaikutti pelaamiseen:

Neljännen palvelimen ongelmista kärsineen pelin päätteeksi Fortnite-julkaisija Epic puhalsi pelin poikki, jotta katsojat ja pelaajat eivät turhautuisi enempää huonoon peli- ja katsojakokemukseen. Huonosta katsojakokemuksesta on puhuttu muun muassa Redditissä satojen viestien edestä.

– Selostajat olivat huonoja eivätkä he tienneet mistä he puhuvat.

– Ehkä ensi kerralla selostajat eivät naura sille, että joku kuolee teidän [Epicin] omien vikojen vuoksi.

– Olen katsonut esportsia vuosia. Tämä oli helposti huonoin turnaus jota olen katsonut.

– Kun olet miljardien arvoinen yhtiö ja et pysty järjestämään parempaa turnausta omassa pelissäsi kuin Youtubettaja...

Summer Skirmish on Fortnite-julkaisija Epic Gamesin ensimmäinen iso turnaus. Turnaukseen osallistuu monia pelin supertähdistä, jotka striimaavat pelejä suorana Twitchiin Fortniten oman kanavan ohella. Yli 800 000 katsojaa seurasi parhaimmillaan avauspäivän otteluita samanaikaisesti.

Fortniten virallinen Twitter-tili on kertonut, että turnaus pelataan tulevana viikonloppuna uudella formaatilla. Avausviikon voittajaksi julistettiin parivaljakko Kevie1 & Notvivid.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?