Esports

CS:n Major-turnaus Puolassa ensi keväänä – kisoissa yksi iso muutos

Julkaistu:

CS:GO
Counter-Striken 14. Major-turnaus pelataan helmi-maaliskuussa 2019 Puolassa.
Kilpapelijätti ESL on ilmoittanut järjestävänsä Counter-Strike: Global Offensiven seuraavan Major-turnauksen ensi keväänä Intel Extreme Masters World Championship -tapahtumassa. Kyseinen tapahtuma on yksi esportsin tunnetuimmista ja arvostetuimmista.

Pelin tärkeimpiin kuuluva, järjestyksessään 14. Major-turnaus järjestetään 14.2.–3.3.2019 Katowicessa, Puolassa. Miljoonan dollarin palkintopotista kisaa 24 joukkuetta.
Katowice ei ole uusi paikka Majoreille, sillä ESL on järjestänyt kisoja kaupungissa vuosina 2014–15. ESL:n edellinen Major-turnaus on heinäkuulta 2016, jolloin kisat järjestettiin Saksassa.

Puolassa on pelattu edellisen kerran kesällä 2017, kun PGL toi kisat Krakovaan. Seuraava Major-turnaus pelataan syyskuussa Lontoossa, jossa kisat järjestää ensimmäistä kertaa FACEIT.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yksi iso muutos – katsojat kiittävät!

Edellisistä Major-turnauksista poiketen ESL on tehnyt yhden ison muutoksen Katowiceen. Ensimmäistä kertaa Major-historiassa joukkueet pelaavat yleisön edessä jo ennen playoffeja.

ESL:n mukaan turnauksen ensimmäisessä vaiheessa (The Challengers Stage) 16 joukkuetta pelaa ESL:n areenalla ilman yleisöä. Kahdeksan parasta jatkaa toiseen vaiheeseen.

Toisessa vaiheessa (The Legends Challengers) 16 joukkuetta – kahdeksan karsijaa ja kahdeksan edellisen Majorin playoff-joukkuetta – pelaa kansainvälisessä kongressikeskuksessa, johon mahtuu tuhat katsojaa. Kahdeksan parasta jatkaa playoffeihin ja ansaitsee Legends-statuksen, jolla saa suoran paikan seuraavan Majorin toiseen vaiheeseen.

Kolmas ja viimeinen vaihe (The Champions Stage) pelataan neljän päivän aikana Spodek-areenalla. Uusi maailmanmestari kruunataan 10 000 katsojan edessä.

Ensimmäinen vaihe pelataan 14.–20. helmikuuta, toinen 21.–24. helmikuuta ja mestari ratkotaan Spodek-areenalla 28.2.–3.3. Kisojen ensimmäiset 16 joukkuetta selviävät jo syyskuussa, kun FACEIT Major London -turnauksessa toiseen vaiheeseen yltävät joukkueet nähdään myös Puolassa.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Joukkoampuminen Marylandissa – useita kuollut, ampuja kriittisessä tilassa
   Ulkomaat
  3. Salla petti aviomiestään ja tajusi vaietun totuuden: ”Pettäjä on useimmiten tavallinen hyvää tarkoittava ihminen”
   Seksi & Parisuhde
  4. Liikaa puhuva nainen, huumorintajuton mies – miesten ja naisten syyt suhteen päättämiselle ovat hyvin erilaiset
   Seksi & Parisuhde
  5. Jaana Pelkonen ei anna Soinille luottamustaan: ”Tiedän aika vahvasti, että en ole se ainoa”
   Politiikka
  6. Stylisti kertoo, miksi vaatteet näyttävät julkkisten päällä aina hyvältä – meillä muilla on yksi merkittävä puute
   MyStyle
  7. Perussuomalaiset panttaa Soini-päätöstä – Leena Meri: Ei luottamusta henkilönä, mutta ei tässä ole henkilöstä kysymys
   Politiikka
  8. Rakkautta & Anarkiaa esittää kohuohjaajan sarjamurhajännärin ja näyttelijä Idris Elban esikoisohjauksen – katso tästä festivaalin tärpit
   TV & elokuvat
  9. Tunti sitten
  10. Texasilaisen päiväkodin johtaja halusi helpottaa työtään – syyte: huumasi lapset, sitoi turvaistuimiin ja sulki pimeään huoneeseen
   Ulkomaat
  11. Nyt tulee pelottava ilta – suomalaistuomari kutsuttiin Kreikan kuumimpaan otteluun: ”Viimeksi siellä heiluttiin aseen kanssa”
   Eurosarjat
  12. Merisään tärkeä mittausasema joutui sabotaasin kohteeksi – syy löytyi yllättävältä taholta
   Kotimaa
  13. Näytä lisää