Olli Pahkala meni shokkiin McLaren-kiinnityksestä F1 Esports : ”Menee aikaa tajuta” - Esports - Ilta-Sanomat

Olli Pahkala meni shokkiin McLaren-kiinnityksestä: ”Menee aikaa tajuta”

28-vuotias Olli Pahkala seuraa Mika Häkkisen ja Kimi Räikkösen jalanjälkiä, kun McLaren valitsi suomalaishuipun kuljettajakseen syksyllä alkavaan F1 Esports -sarjaan.

28-vuotias Olli Pahkala kisaa syksyllä McLarenin esports-tallissa, joka on nimeltään McLaren Shadow.

14.7.2018 13:37

F1 Esportsin valintatilaisuudessa maanantaina kolme suomalaista sai tallipaikan. Yksi heistä oli 28-vuotias Olli Pahkala, joka tuli valituksi kahdeksantena. Valinnan teki McLaren.

Ilta-Sanomat tavoitti Pahkalan muutama päivä valinnan jälkeen kommentoimaan tunnelmia ja tulevaisuuden suunnitelmia. Valintatilaisuutta edeltänyt harjoitusleiri, jonka aikana kaikki 40 kuljettajaa pääsivät näyttämään taitojaan eri testeissä, meni Ollin osalta hyvin.

– Olin tasaisesti kympin sakissa melkein kaikissa haasteissa. Ajotestit olisivat voineet mennä paremmin, mutta riitti näyttämään potentiaalin.

F1-talleista tilaisuuteen osallistuivat kaikki paitsi Ferrari. Olli ei osannut aavistaa, että McLaren valitsisi hänet ensimmäisen kierroksen lopulla. Kun Ollin nimi kuulutettiin, niin ”se oli autopilotti päälle ja menoksi”.

– Se on sellainen shokkitila, kun jotain näin hienoa tapahtuu. Menee aikaa tajuta, kuinka elämä tulee muuttumaan, muistelee Olli maanantain huippuhetkeä.

Olli on äärimmäisen tyytyväinen, että hän pääsee ajamaan McLarenille. Tulevista tallikavereista hän ei ole vielä tietoinen, mutta odottaa kovia nimiä rinnalle.

– McLaren käynnisti juuri Shadow eSports -projektin, joka tarkoittaa sitä, että tiimi on sitoutunut viemään heidän esports-ohjelmaansa eteenpäin kovaa ja korkealta. Tullaan varmasti pitämään paljon hauskaa ja työskennellään tiiminä sata lasissa mestaruuksien eteen.

Lue lisää: Olli, 28, ajoi autosimulaattoreilla itsensä ulkomaille ja pihaansa Ford Mustangin

Olli on historian neljäs suomalainen McLarenilla. Aikaisemmin McLarenilla ovat ajaneet tosielämän ratoja pitkin F1-kuljettajat Keke Rosberg, Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen ja Heikki Kovalainen.

– Nuorena sitä unelmoi olevansa siellä F1-putkessa legendojen kanssa – ja täällä nyt ollaan! Vaikea kuvailla tätä fiilistä, uskomatonta!

Viikon reissulla Olli pääsi tutustumaan kilpailijoihinsa ja seuraamaan Silverstonella ajettua F1-kisaa paikan päälle. Matkan kohokohta oli itse valintatilaisuus.

– Kaikki draftia ennen tapahtuneet asiat pakkautuivat tunteisiin, jotka purkautuivat maanantaina. Se jännityksen ja tunteiden purkautuminen oli jotain, mitä en unohda koskaan.

Seuraavaksi Ollilla on edessä parin viikon päästä matka McLarenin tehtaalle, missä hän tapaa tulevan tallikaverinsa. Tehtaalla McLaren alkaa rakentamaan pohjaa ”menestyksekkäälle syksylle”, kuten Olli asian muotoilee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?