Esports

Huipputurnausten Facebook-diilistä pannukakku – ”Ei ole täyttänyt odotuksiamme”

Julkaistu:

ESPORTS
ESL:n edustaja on myöntänyt HLTV:n haastattelussa, että Facebook ei ole suoratoistoalustana samalla viivalla kilpailijoiden kanssa.
ESL on maailman suurimpia kilpapelitoimijoita, jonka suurimmat turnaukset erityisesti Counter-Strikessa ovat suorastaan legendaarisia. Yhtiö järjestää Pro League -ammattilaissarjan lisäksi ESL One- ja IEM-jättiturnauksia ympäri maailmaa.
Pro Leagueta ja ESL Onea voi katsoa yksinoikeudella englanniksi ja portugaliksi vain Facebookista. Pro Leagueta näytetään Facebookissa ainakin vuoden 2019 loppuun asti, mutta ESL Onen kohdalla sopimus kattaa vain vuoden 2018. ESL on kertonut Facebook-sopimuksen tuoneen uusia katsojia Pro Leaguelle, jonka katsojaluvut kasvoivat viimeisimmällä kaudella.

Pelaajat eivät kuitenkaan ottaneet alkuvuonna Facebook-uutista vastaan hymyillen, sillä suoratoistojätti Twitch on ollut tähän mennessä suosituin katselualusta turnauksille. Monet ovat suoraan todenneet, etteivät katso Facebookissa näytettäviä turnauksia, koska katsojakokemus on köyhempi kuin Twitchissä.

Lue lisää: Joukkopako ja nettiraivo – huipputurnauksen siirtäminen Facebookiin oli fiasko vailla vertaa

ESL:n tuotevastaava Ulrich ”theflyingdj” Schulze kertoi HLTV:lle ESL One Cologne -tapahtumssa viime viikolla, että organisaatio on pettynyt Facebookiin striimausalustana. ESL ei ole julkistanut Facebook-lähetyksiensä katsojanumeroita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Monet ovat kritisoineet ESL:ää ”CS:n tappamisesta”, sillä Facebookissa näkyvät katsojalukemat ovat reilusti pienemmät kuin mitä ESL keräsi Youtubessa tai Twitchissä.

Facebook ei kuitenkaan näytä katsojiksi kuin kirjautuneet käyttäjät, jotka katsovat lähetystä Facebookin tai virallisen sovelluksen kautta. Monet katsovat otteluita esimerkiksi HLTV:n sivuilla olevan Facebook-upotuksen kautta, joten heitä ei lasketa ruudulla näkyvään katsojamäärään. Tämä on johtanut siihen, että turnauksen katsojalukemia esitellään monilla tilastosivuilla täysin väärillä numeroilla.

– Lukema on isompi kuin mitä laskuri näyttää. Se ei ole niin iso kuin uskomme sen voivan olla, mutta se johtuu siitä, että alusta ei ole teknisesti sillä tasolla, millä sen pitäisi olla. Se ei ole yhtä vakaa kuin muut alustat, striimejä ei ole helppo löytää, siellä ei ole kaikkia tarvittavia ominaisuuksia hyvän katselukokemukseen puhelimella tai tietokoneella, avaa Schulze tilannetta.

Tällä hetkellä ESL miettii ensi vuoden turnauksien striimausalustoja, joista yksi on Facebook.

– Uskomme edelleen Facebookilla olevan potentiaalia suuren käyttäjämäärän takia, mutta toistaiseksi se ei ole täyttänyt odotuksiamme.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt