Esports

Kommentti: Fortniten megasuosion takana on yksi yksinkertainen oivallus

Julkaistu:

KOMMENTTI
Fortnitesta tuli keväällä yllättäen koko maailman puheenaihe. Pelin suosio ei osoita laantumisen merkkejä, kirjoittaa Ilta-Sanomien esports-toimittaja Nico Hartikainen.
Selviytymispeli Fortnitea on ollut vaikea välttää tänä vuonna. Peli on herättänyt poikkeuksellisen paljon mielenkiintoa pelaajien keskuudessa, mutta myös perinteisten pelipiirien ulkopuolella.

Mutta miksi? Koska Fortnite on ilmainen ja erittäin hyvin tehty peli, josta lähes jokainen löytää jotain itseään kiinnostavaa. Kilpailuhenkisille se on esimerkiksi taistelu voitosta yksin tai kaveri(e)n kanssa, toisille taas pelistä löytyvät erikoiset asusteet ja tanssit. Lisäksi peli on pelattavissa lähes kaikilla alustoilla.

Yksi syy Fortniten suosion kestämiseen on sen jatkuva uudistuminen. Tänään alkanutta ja kymmenen viikkoa kestävää viidettä kautta juhlistettiin isolla sisältöpäivityksellä.

Päivitys toi mukanaan esimerkiksi ajettavan golfkärryn (All Terrain Kart eli ATK), jolla koko joukkue pystyy liikkumaan helposti. Pelimaailmasta löytyvät riftit eli repeämät, jotka syntyivät kesäkuun lopulla tapahtuneesta rakettilaukaisusta, ampuvat pelaajan taivaalle. Täältä voi tarkkailla lähialuetta ja hakea uutta vauhtia peliin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös pelimaailma on kokenut muutoksia, kun Moisty Mire- ja Anarchy Acres -alueet on korvattu uusilla. Moisty Miren tilalle on tullut uusi aavikkoalue Paradise Palms, kun taas vähäiselle suosiolle jääneen Anarchyn tilalle on kohonnut Lazy Links.

Päivitys lisäsi peliin myös uuden maksullisen taistelupassin, jonka ostajat saavat läjäpäin tehtäviä, joita suorittamalla saa asusteita, tansseja ja muuta ylimääräistä. Taistelupassi on yksi pelin tärkeimmistä ja suosituimmista ominaisuuksista, sillä noin kymmenen euron hinnalla saa runsaasti lisäsisältöä pelihahmolle, mutta myös runsaasti tehtävää.
Pelin jatkuva kehittyminen on pelaajan kannalta erinomainen asia, sillä säännölliset sisältöpäivitykset pitävät vanhemmat pelaajat koukussa, mutta tarjoavat uusille hyvän tilaisuuden astua bilebussiin.

Yksi mielenkiintoinen kysymys on se, kuinka pitkäksi aikaa Epicillä riittää ideoita pitämään Fortnite yhtä kiinnostavana kuin nyt? Uskaltaisin veikata, että hyvin pitkäksi aikaa, varsinkin jos se uskaltaa hakea inspiraatiota oikeasta maailmasta. Fortnitella on yli 125 miljoonaa pelaajaa, jotka syöttävät Epicille jatkuvasti ideoita.

Fortnitesta on yhä vaikea päästä eroon – peli villitsee jopa MM-kisoissa

Fortnite-hypen suurin vaihe on jo kenties takana, mutta loppua ei silti näy.

Erityisesti pelin tanssit – joita esittelevät videot keräävät Youtubessa kymmeniä miljoonia näyttökertoja – kiinnostavat isoa yleisöä. Parhaillaan meneillä olevissa jalkapallon MM-kisoissa Fortnite-tansseja ovat näyttäneet muun muassa Englannin Dele Alli ja Ranskan Antoine Griezmann.

Lue lisää: Mikä on tämä koulun käytäville ja urheilukentille levinnyt ilmiö? Vastaus löytyy hittipelistä

Jotain Fortniten poikkeuksellisesta suosiosta kertoo myös se, että muun muassa Draken, Migosin ja Travis Scottin kanssa työskennellyt kanadalaistuottaja Murda Beatz päätti tehdä pelistä oman biisin hiljattain. Mukaan hän otti räppärit Yung Bansin sekä elokuussa Wkdn-festivaaleille saapuvat Lil Yachtyn ja Ski Mask the Slump Godin.

Tältä kuulostaa Fortnite-aiheinen räppi:Myös kilpapelipuolella rattaat ovat alkaneet pyöriä. Epic ilmoitti toukokuussa laittavansa vuoden 2019 loppuun mennessä 100 miljoonaa dollaria palkintorahaa peliin. Eilen yhtiö ilmoitti, että seuraavan kahdeksan viikon aikana Summer Skirmish Series -turnaussarjassa jaetaan palkintorahaa kahdeksan miljoonaa dollaria.

Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, että Fortnite ei tule vielä hetkeen luopumaan maailman ykköspelin tittelistä. Eikä ihme, sillä peli on tällä hetkellä kaikin puolin parempi kuin kilpailijansa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt