”Unelmien täyttymys” – Williams Esports -kuljettaja Tino Naukkarinen, 18, oli F1 Esportsin ykkösvaraus - Esports - Ilta-Sanomat

”Unelmien täyttymys” – Tino Naukkarinen, 18, oli F1 Esportsin ykkösvaraus

Tino Naukkarinen edustaa F1 Esports -sarjassa Williamsia.

Julkaistu: 12.7.2018 10:45

F1 Esports -sarjan valintatilaisuudessa maanantaina valittiin ensimmäisenä kuskina 18-vuotias Tino Naukkarinen.

F1 Esports -sarjan toisella kaudella nähdään mukana yhdeksän F1-tallia, jotka valitsivat simulaattorikuljettajia maanantaina Lontoossa pidetyssä valintatilaisuudessa. Ensimmäisenä kuljettajan varasi Williams, joka valitsi 18-vuotiaan Tino Naukkarisen.

Ilta-Sanomille Naukkarinen kertoo valintatilaisuutta edeltäneiden testien sujuneen hyvin.

– Missään vaiheessa en ollut huonoin, vaan tasaisesti keskivaiheilla muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, jotka olivat reaktiotesti ja simracing-haaste, jossa sijoituin upeasti kolmanneksi.

Valintatilaisuudessa 40 kuljettajaa toivoi kuulevansa oman nimensä juontajan suusta. Naukkarinen kertoo yllättyneensä ykkösvarauksesta, mutta oli iloinen historiallisesta valinnasta.

– Olihan se ihan unelmien täyttymys, oli vaikeaa saada sanoja suusta kun kuulin oman nimeni!

Williamsilla ovat vuosien aikana ajaneet muun muassa Nigel Mansell, Alain Prost, Ayrton Senna, Nico Rosberg sekä suomalaiset Keke Rosberg ja Valtteri Bottas.

– Williams on legendaarinen talli, jolla on voitokas historia, joten hyvillä fiiliksillä lähden edustamaan tiimiä. En olisi voinut toivoa pääseväni parempaan talliin!

F1 Esports -reissu kesti vajaan viikon, jonka aikana kuljettajat pääsivät myös seuraamaan Silverstonen GP:tä paikan päällä.

– Kyllähän se itse kisa oli tosi siistiä katseltavaa! Ensimmäinen, mutta ei varmasti viimeinen minulle. Myös kaikkien kuljettajien näkeminen paikan päällä oli kyllä todella makeeta!

Elokuussa Naukkarinen suuntaa takaisin Britanniaan, kun edessä on tutustumisreissu Williamsin tehtaaseen. Siellä hän pääsee tutustumaan tiimiinsä ja näkemään esimerkiksi Williamsin käyttämät simulaattorit.

– Ei ole oikein ihmeellisempiä suunnitelmia sen lisäksi, kuin hoitaa työt loppuun ja nostaa kuntoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?