Esports

”Tämä on vasta alkua” – NHL aikoo tuoda kaikki 31 joukkuetta mukaan kilpapeleihin

Julkaistu:

NHL
NHL:n avaus kilpapelaamisen parissa sujui niin hyvin, että jatkoa on luvassa ja entistä isommin.
NHL-pomo Gary Bettman on paljastanut ESPN:n haastattelussa liigan jatkosuunnitelmia kilpapelimaailmassa. Bettmanin mukaan NHL-tiimit ovat tavalla tai toisella mukana ensi kauden esports-suunnitelmissa.
NHL järjesti tänä vuonna ensimmäisen kilpapeliturnauksen, NHL Gaming World Championshipin. Tapahtumassa oli panoksena 100 000 dollaria ja MM-titteli. Las Vegasissa pelatun finaalin voitti 19-vuotias espoolainen Erik ”EKI” Tammenpää, josta tuli NHL-pelin ensimmäinen virallinen maailmanmestari.

25 vuotta NHL:n komissaarina toiminut Bettman oli paikan päällä Las Vegasissa seuraamassa finaaleita 11-vuotiaan poikansa Matthewin kanssa. Bettman ojensi Tammenpäälle 50 000 dollarin voittoshekin.

Lue lisää: Näin ”Änärin” maailmanmestari Erik Tammenpää poseeraa muikean palkintoshekin kanssa – ”Eihän näistä ole mihinkään”

ESPN:lle Bettman kertoo, etteivät he halunneet aloittaa NFL:n tai NBA:n tavoin omaa esports-liigaa, vaan kokeilla hieman erilaista lähestymistapaa. MM-kisat ylittivät kokonaisuutena liigan ja Bettmanin odotukset, joten jatkoa on luvassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

NHL haluaa saada seuraavaksi mukaan kaikki 31 NHL-joukkuetta jollain tapaa, kertoo liigan liiketoiminnan kehitysjohtaja Chris Golier, jonka mukaan liigajoukkueet ovat innoissaan suunnitelmista. Myös 1vs1-pelimuoto on tarkoitus haudata jossain vaiheessa, kun tilalle tulisi realistisempi 6vs6-pelitila.

NHL haluaa tavoittaa esportsin kautta nuorempaa yleisöä, josta voisi tulla pelin kautta liigajoukkueen tai -pelaajan fani. Bettmanin mukaan tämä tukee NHL:n toimintaa ja tuo uutta mielenkiintoa liigaa kohti.

– [NHL Gaming] oli loistava startti. Mutta tämä on vasta alkua, kun nyt alamme tehdä isompia asioita esportsissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt