F1 Esports -sarjan ulkopuolelle jäänyt Aleksi Korsman: ”Olin viimeinen, mutta olipahan hauskaa” - Esports - Ilta-Sanomat

F1 Esports -sarjan ulkopuolelle jäänyt Aleksi Korsman: ”Olin viimeinen, mutta olipahan hauskaa”

Ilman F1 Esports -tallipaikkaa maanantaina jäänyt Aleksi Korsman kertoo Silverstonen GP:n katsominen paikan päällä olleen viikonlopun kohokohta.

Aleksi Korsman ei tullut valituksi F1 Esports -sarjaan. Valintatilaisuudesta hän sai kuitenkin uuden kipinän kisaamiseen.­

10.7.2018 18:00

F1 Esports -sarjan toinen kausi alkaa syksyllä. Mukana ovat kaikki F1-tallit Ferraria lukuun ottamatta. Tallit valitsivat kuljettajia maanantaina Lontoossa pidetyssä valintatilaisuudessa.

Tilaisuuteen osallistui 40 kuljettajaa, joista neljä oli suomalaisia. Joni Törmälä, Olli Pahkala ja Tino Naukkarinen tulivat valituiksi, mutta Aleksi Korsmanin nimeä ei kuultu tallien edustajien suusta.

Ilta-Sanomat tavoitti Korsmanin tilaisuuden jälkeen Lontoosta. Korsman kertoo, että valintatilaisuutta edeltäneet monipäiväiset testit menivät ihan hyvin.

– Ekana päivänä olleessa simuturnauksessa pääsin ekalta rundilta jatkoon eli top 20:een, mutta matka tyssäsi semifinaaleihin. Torstaina kunto- ja reaktiotestit menivät ihan ok. Perjantaina ajetussa kartingissa oma taso ei päätä huimannut, olin viimeinen, mutta olipahan hauskaa.

Valintatilaisuudessa osallistuneista 40 kuljettajasta lopulta 15 sai tallipaikan. Suomalaiskuljettajista Törmälän tie vei Red Bullille, Naukkarinen ajaa Williamsilla ja Pahkalan ura jatkuu McLarenilla. Korsman kertoo olevansa iloinen muiden suomalaisten puolesta.

– Drafti oli hauska tapahtuma mielestäni. Tiivis paketti, joka ei mennyt pitkäveteiseksi missään vaiheessa. Mitä nyt ehkä vähän useampaan kuskiin olisi voitu kiinnittää huomiota itse show’ssa, hän avaa ajatuksiaan kaksi tuntia kestäneestä tilaisuudesta.

Lue lisää: F1-tallit valitsivat: Suomalaiset simukuskit Williamsille, McLarenille ja Red Bullille!

Kaikki kuljettajat pääsivät seuraamaan viikonloppuna ajettua Britannian GP:tä Silverstonelle ennen valintatilaisuutta. Korsman kertoo, että ensimmäisen F1-kisan näkeminen paikan päällä oli hänen F1 Esports -reissunsa kohokohta.

– Ajelu jatkuu AOR:ssä [Apex Online Racing -sarja] vielä muutaman viikon ajan, ennen kun sarja jää tauolle. Motivaatio ajamista kohtaan on taas aika korkealla draftin myötä, joten eiköhän tule kokeiltua joitain muitakin ajopelejä kuin F1:tä tässä kesän aikana, hän kertoo lopuksi tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?