Esports

Paras suomalaissijoitus ikinä – menestys siivitti ENCEä maailmanlistalla

Julkaistu:

CS:GO
Suomalainen ENCE-joukkue on noussut roimasti Counter-Striken uusimmalla maailmanlistalla.
Suomalainen Counter-Strike-joukkue ENCE on noussut huimasti HLTV:n julkaisemalla maailmanlistalla. ENCE ylsi viime viikolla Kölnissä pelatussa ESL One -huipputurnauksessa kahdeksan parhaan joukkoon kaataen kovia nimiä.

Edellisellä listalla, joka on päivätty 2.7., ENCEn 66 pistettä riittivät sijaan 29. Maanantai-iltana julkaistulla uudella listalla ENCEn pistesaldo on 130, mikä nostaa joukkueen 18. sijalle.

ENCE sai roimasti pisteitä, kun se voitti Kölnissä lohkovaiheen aikana sijoilla 5. ja 11. maailmanlistalla olleet Mousesports- ja Ninjas in Pyjamas -joukkueet. ENCEN pelit päättyivät kierrosta ennen pudotuspelejä 1–2-tappioon Natus Vincerelle, joka oli turnauksen aikana listalla kolmantena.

ENCEssä pelaavat Aleksi ”allu” Jalli, Jere ”sergej” Salo, Sami ”xseveN” Laasanen, Jani ”Aerial” Jussila ja Aleksi ”Aleksib” Virolainen. Joukkue pelaa seuraavaksi FACEITin järjestämässä Euroopan-Minor-turnauksessa 19.–22. heinäkuuta, josta on mahdollista lunastaa paikka syyskuun miljoonaturnaukseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää: ”Jos joku olisi kertonut tästä kolme kuukautta sitten...” – ENCE räiski tiensä CS:n huipputurnaukseen

HLTV:n maailmanlistaa on julkaistu viikoittain lokakuusta 2015. ENCE tekee tämänhetkisellä sijoituksellaan suomalaishistoriaa, sillä aikaisemmin kahdenkymmenen parhaan joukossa ei ole nähty suomalaisjoukkuetta. Paras suomalaissijoitus on tähän asti ollut ENCEn aikaisemman kokoonpanon toukokuussa 2016 saavuttama 22. sija.

Listalla isoja muutoksia – saksalaisjoukkueelta huima nousu!

Listan kärjessä jatkaa tanskalainen Astralis, joka on pitänyt kärkipaikkaa hallussaan 15 viikon ajan huhtikuun alusta. Turnausvoittoon Saksassa yltänyt Na`Vi puolestaan on nyt sijalla kaksi, kun välieriin jäänyt FaZe putosi yhden sijan verran.

Kölnissä pelattu huipputurnaus muutti maailmanlistaa erityisesti kärkikolmikon takana. Playoffien ulkopuolelle jäänyt Mousesports, jossa pelaa Miikka ”suNny” Kemppi, putosi yhden sijan kuudenneksi. Mousesportsin tavoin ENCElle hävinnyt NiP putosi peräti kolme sijaa ja on nyt listalla 14:s.

Eniten nousua tekivät ENCEn lisäksi saksalaisjoukkue BIG ja ranskalainen G2 Esports. Finaalissa 1–3-tuloksella Na`Ville hävinnyt BIG nousi seitsemänneksi (+18), G2 loikkasi puolestaan sijalle kaksitoista (+10).Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt