Topias Taavitsainen nousi vuodessa huipulle: Jahtaa nyt 15 miljoonan dollarin pottia Dotan MM-kisoissa

Dota 2:n MM-turnaukseen osallistuu elokuussa kolme suomalaista, joista yksi ei ole urallaan pelannut yhdessäkään isossa turnauksessa.

Jesse Vainikka (vasen), Lasse Urpalainen (keskellä) ja Topias Taavitsainen suuntaavat elokuussa Kanadaan pelaamaan Dota 2:n maailmanmestaruudesta.

Dota 2:n maailmanmestaruuskisat eli The International -turnaus (TI) pelataan Kanadassa 13.–25. elokuuta. Yli 15 miljoonan dollarin potista kisaa 16 joukkuetta. Kisoihin osallistuu suomalaispelaajia yhteensä kolme kahdessa eri joukkueessa.

Team Liquidin kokoonpanossa kisat viime vuonna voittanut Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen puolustaa mestaruutta joukkueensa kanssa, sillä tiimi sai suoran kutsun sijoituttuaan MM-karsinnoissa toiseksi.

OG-joukkueen Jesse ”JerAx” Vainikka ja vasta muutaman viikon tiimiä edustanut Topias ”Topson” Taavitsainen varmistivat paikkansa puolestaan Euroopan-karsinnoista, jotka OG voitti maanantai-iltana.

Taavitsainen neljäs suomalainen MM-kisoissa – ei aikaisempaa taustaa isoista turnauksista

Kaksinkertaiselle Major-voittajalle Vainikalle tulevat MM-kisat ovat uran neljännet. Hänen paras sijoituksensa on jaettu 7.–8. sija kahdelta edellisvuodelta.

Urpalainen on pelannut kisoissa vuosina 2016 ja 2017. Kisadebyytti Vainikan kanssa osana Team Liquidia päättyi 7.–8. sijaan ja toinen yritys maailmanmestaruuteen.

Lue myös: Maailmanmestari ja miljonääri! Lasse, 22, voitti yli 10 miljoonaa dollaria joukkueensa kanssa Yhdysvalloissa

Taavitsaiselle elokuun kisat ovat tämän uran ensimmäiset. Hän ei ole myöskään vielä pelannut yhdessäkään niin sanotussa jättiturnauksessa, johon voidaan laskea TI:n lisäksi Major- ja Minor-kisat.

Taavitsainen pelasi vielä elokuussa 2017 tuntemattomassa SFTe-sports-tiimissä, josta hän siirtyi loppuvuodesta suomalaiseen 5 Anchors + No Captain -joukkueeseen. 5ANC:n kanssa hän huhtikuuhun asti, jolloin tiimi lopetti yhdessä pelaamisen heikkojen tulosten seurauksena.

Taavitsainen on neljäs suomalainen, joka kilpailee The Internationalissa. Vainikan ja Urpalaisen lisäksi TI:ssä on pelannut Kalle ”Trixi” Saarinen, joka osallistui kisoihin vuosina 2013 ja 2014 Fnatic-joukkueen kanssa. Hänen pelinsä päättyivät sijoihin 7.–8. ja 13.–14.

Kisoissa on nähty myös Benjamin ”Notah” Läärä vuonna 2016. Läärä valmensi silloin villi kortti -karsinnoista kisoihin noussutta Escape Gaming -joukkuetta. Escape jäi kisoissa 13.–16. sijalle.

Neljä pelaajaa osallistunut kaikkiin kisoihin – vain yhdeltä puuttuu maailmanmestaruus

The Internationaliin saapuu eniten pelaajia Kiinasta, josta osallistuu kuusi joukkuetta ja yhteensä 27 pelaajaa. Seuraavaksi eniten pelaajia tulee Filippiineiltä (8), Venäjältä (7) ja Yhdysvalloista (6).

Peräti 28 pelaajaa debytoi turnauksessa tänä vuonna, yksi heistä Taavitsainen. Viime vuonna kisoissa debytoi 44 pelaajaa, jos mukaan lasketaan niin sanottu villi kortti -karsinta, joka pelattiin paikan päällä ennen lohkovaihetta.

Neljä pelaaja on osallistunut jokaiseen MM-kisaturnaukseen. He ovat yhdysvaltalainen Saahil ”UNiVeRsE” Arora, virolainen Clement ”Puppey” Ivanov, saksalainen Kuro ”KuroKy” Salehi Takhasomi ja kiinalainen Leong ”ddc” Fat-meng.

Arora on voittanut MM-kultaa vuonna 2015, Ivanov 2011 ja Taksahomi 2017. Fat-mengin uran paras sijoitus kisoista on kolmas sija, jonka hän saavutti vuosina 2012 ja 2017.

Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

The International 2018 -turnaus pelataan Kanadan Vancouverissa, 13.–25. elokuuta. Turnaus toimii Dota 2:n maailmanmestaruuskisoina ja on yksi kilpapelaamisen vuoden suurimmista tapahtumista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?