Esports

Yle esitteli kilpapelitarjontansa – paljasti salassa pidetyn huipputapahtuman vahingossa

Julkaistu:

ESPORTS
Yle näyttää kanavissaan useampaa isoa kilpapeliturnausta tänä vuonna. Ylen julkaisemalta lähetyslistalta löytyy myös turnaus, jota ei ole vielä julkistettu.
Yle on ilmoittanut satsaavansa loppuvuoden aikana kilpapelaamiseen, jota näytetään television lisäksi laajalti Ylen muissa kanavissa. Myös omaa sisältöä luodaan. Asiasta on kertonut muun muassa Suomen elektronisen urheilun liitto.
Yle Areenasta voi seurata ensi viikolla alusta loppuun massiivista Counter-Strike-turnausta ESL One Colognea, jonka yksi 16 joukkueesta on suomalainen ENCE. Turnauksen finaali näytetään suorana TV2:lta.

Elokuun alussa Helsingissä näytettävän Assembly Summer 2018 -tapahtuman SM-turnauksista Yle näyttää CS:n lisäksi simukuskien SM-finaalin, joka ajetaan iRacing-pelillä.

Syksyn ohjelmistoon kuuluvat lisäksi Overwatchin MM-turnaus, josta Yle näyttää elokuun lopulla yhden karsintalohkon ja marraskuussa pelattavat finaalit. CS-turnauksista loppuvuoden aikana näytetään suuret DreamHack Masters Stockholm-, BLAST Istanbul-, BLAST Dubai- sekä FACEIT London Major -turnaukset.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yle alkaa tehdä myös uutta viikkomakasiinia, jota juontavat esports-harrastaja Miisa Nuorgam ja entinen League of Legends -ammattilainen Lauri ”Cyanide” Happonen.

Lue lisää: Miisa kannustaa naisia pelaamaan ja vastustaa nettikiusaamista – ”Uskon ammattimaisuuden puutteen vaikuttavan ilmapiiriin”

Paljastivat vahingossa huipputurnauksen

Ylen listalla joulukuulle merkitty BLAST Dubai on turnaus, jota turnaussarjan takana oleva tanskalainen RFRSH ei ole vielä julkistanut. Dubaista ei löydy mitään mainintaa BLASTin kotisivuilta tai sosiaalisesta mediasta.

Ensimmäinen BLAST-turnaus järjestettiin viime vuoden lopulla Kööpenhaminassa. Tänä vuonna BLAST suuntaa syyskuun lopulla Istanbuliin ja marraskuun alussa takaisin Kööpenhaminaan. BLAST ei ole kommentoinut vielä Ylen vuotoa.

Lue lisää: Mikään ei toiminut: Pohjoismainen jättiturnaus alkoi katastrofilla – ja mestaruus karkasi Brasiliaan

Ota kantaa

Onko kilpapeliturnausten näyttäminen sopivaa sisältöä Ylelle?

Kyllä 89% Ei 11%
Ääniä yhteensä 1859

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt