PUBG sai jättipäivityksen: Uusi kartta, ase, lisäherkkuja...

Julkaistu:

PUBG
PlayerUnknown’s Battlegroundsin uusin päivitys lisää pelin pc-versioon muun muassa merkittävästi pienemmän Sanhok-kartan, jossa riittää vauhdikkaita tilanteita.
Suositun battle royale -pelin PlayerUnknown’s Battlegroundsin eli PUBGin uusin pc-päivitys julkaistiin viime yönä. Pelin 1.0-version viidestoista päivitys toi mukanaan kauan odotetun Sanhok-kartan, uuden aseen sekä pelin ensimmäisen kausipassin.
Hutikuussa ensimmäisen kerran pelattavaksi tullut Sanhok, joka kulki silloin vielä nimellä Savage, sijoittuu Kaakkois-Aasiaan. Sanhok on vain 4 x 4 kilometrin kokoinen, kun Erangel ja Miramar ovat kooltaan 8 x 8 kilometriä.

Uudessa kartassa toiminnan keskelle joutuu pakostakin nopeammin, joten kartta sopii erinomaisesti uusille pelaajille, jotka haluavat harjoitella ennen tosipelejä. Pienestä koosta huolimatta Sanhokilla kana-ateriasta taistelee 100 pelaajaa.

Sanhokia pääsee pelaamaan valitsemalla pelilistaksi mini royalen. Uudesta battle royale -listasta löytyvät molemmat vanhat kartat. Aikaisemmasta poiketen enää ei voi valita, haluaako pelata esimerkiksi vain Erangelia tai Miramaria.

Lue lisää: Testasimme ennakkoon PUBGin uuden kartan – se on juuri sitä, mitä peli tarvitsee

Sanhokin suurimmat muutokset verrattuna vanhoihin karttoihin:
 • Säätila vaihtuu dynaamisesti
 • rynnäkkökivääreitä, konepistooleita ja tarkkuusaseita löytää kartalta normaalia enemmän
 • 8x- ja 15x-tähtäimet voi löytää vain tavaralaatikosta
 • SCAR-L on korvattu uudella QBZ-rynnäkkökiväärillä (vain Sanhokissa)
 • Tappava redzone-alue on normaalia pienempi ja kestää vähemmän aikaa
 • Redzone on jatkossa osittain suoja-alueen päällä, joten alueen ulkopuolella pelaaminen on vaarallisempaa kuin ennen
 • Bluezone-alueet kestävät vähemmän aikaa kuin ennen
 • Bluezone ottaa huomioon pelaajamäärän: mitä vähemmän pelaajia, sitä vähemmän heillä on aikaa siirtyä alueelta toiselle
Juttu jatkuu videon jälkeen.

Traileri: Tältä näyttää Sanhok


Pelaajille tarjolla palkintoja – passin ostajille lisäherkkuja

Sanhokin julkaisun yhteydessä peliin lisätään päivä- ja viikkotehtäviä, joista osan voi suorittaa vain uudessa kartassa. Lisäksi myyntiin tulee Sanhok Event Pass -tapahtumapassi. Tehtävät ja tapahtumapassi ovat pelissä 22.6.–21.7 välisen ajan.

Tehtäviä suorittamalla saa kokemuspisteitä [xp], jotka kehittävät hahmon tasoa [lvl]. Passittomat saavat palkintoja tasoon 20 asti, mutta passin ostaneet saavat vielä kymmenen palkintoa lisää.

Passittomat saavat pitää tapahtuman päätteeksi vain kaksi palkintoa: Nimenmuutoksen (taso 16) ja lumikuvioisen laskuvarjon (taso 20). Passin ostaneet taas saavat pitää tapahtuman päätteeksi kaikki avaamansa palkinnot muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Palkintotavaroita ei voi myydä tai vaihtaa.

Jos passin ostaa saavutettuaan esimerkiksi tason 15, peli ottaa tämän huomioon ja lisää automaattisesti aikaisemmin avatut palkinnot pysyvästi pelitilille.

Miljoonakisan mainokset peliin – mukana useita suomalaisia

PUBGin kahden miljoonan dollarin MM-turnaus pelataan heinäkuun lopulla Berliinissä. PUBG Global Invitational 2018 -turnausta ei voi olla huomaamatta, sillä peliin on lisätty mainoksia liittyen turnaukseen.

Lentokoneessa istuttaessa koneen perässä liehuu mainosbanneri ja laskuvarjon päältä löytyy niin ikään mainosteksti. Myös tiettyihin rakennuksiin itse pelissä on taiteiltu turnauksen nimi. Turnauksesta voi lukea tarkemmin myös päävalikon kautta, josta löytyvä banneri ohjaa suoraan kisasivustolle.

MM-kisoihin osallistuu 20 joukkuetta, jotka ratkotaan alueellisilla karsinoilla. Amerikan-karsinnat pelataan viikonloppuna, Euroopan osalta kolme MM-osallistujaa selviävät 29.6.–1.7.

Amerikan-karsinnassa kilpailevat tänä viikonloppuna suomalaisnimet Aki ”Tryffeli” Minkkinen (Wildcard Gaming) sekä Lari ”LosHD” Hopiavuori (Team Totality).

Suomalaispelaajista mukana Euroopan-karsinnassa ovat FaZe Clan -kaksikko Anssi ”mxey” Pekkonen, Jere ”Jembty” Kauppinen, Method-suomalaistähti Anssi ”AndyPyro” Huovinen, o1ne-joukkueen Miika ”miikaz” Kinnunen ja Miro ”Rustanmar” Ruotsi, Team Liquid -joukkueen Samu ”Sambty” Kauppinen, Limitless-joukkueen Aleksi ”rolezeh” Nieminen sekä Petri ”wltR” Mämmi.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt