Assemblyillä ratkeaa vähintään kolme suomenmestaruutta – tietoa hittipelistä pihdataan

Julkaistu:

ESPORTS
Assembly Summer 2018 -tapahtumassa pelataan tänä vuonna ainakin Counter-Striken, Hearthstonen ja StarCraft II:n SM-kisat.
Assembly on ilmoittanut 2.–5. elokuuta järjestettävän Summer 2018 -tapahtumansa esports-ohjelmiston sisällöstä. Kolmatta vuotta peräkkäin tapahtumassa kruunataan useamman pelin uusia Suomen mestareita.
Tapahtumassa pelataan varmasti Counter-Strike: Global Offensiven, Hearthstonen sekä StarCraft II:n SM-kisat. Pelien yhteenlaskettu palkintopotti on 15 000 euroa.

Pääosa potista jaetaan CS:ssä, jossa kisataan 11 000 euron palkintorahoista. HS:sä ja SC2:ssa kisataan molemmissa 2000 euron potista. Hallitsevat Suomen mestarit – HAVU Gaming (CS:GO), Wenlei ”ZhuGeLiang” Dai (SC2), Alvar ”Vardu” Dürr (HS) – ovat kaikki saaneet suoran kutsun finaaleihin.

Lue myös: Kilpapelimaailmassa jytisee – Telia osti Assemblyn

CS:n SM-kullasta pelaa lisäksi ainakin ENCE, joka nappasi finaalipaikan Oulussa pelatusta SM-karsinnasta. Viimeiset kaksi osallistujaa ratkotaan suljetun karsinnan kautta, johon voi päästä 30.6.–1.7. pelattavien nettikarsintojen kautta.

StarCraftiin kutsutaan suoraan Dain lisäksi vielä toinen kilpailija, mutta nettikarsinnoissa on tarjolla yhteensä kuusi paikkaa Assemblyilla. Hearthstonen SM-tittelistä kilpailee huimat 32 pelaajaa, joista kolmannes ratkotaan kolmessa eri nettikarsinnassa. Loput kahdeksan pelaajaa saavat kutsun.

Assemblyilla on CS:n, HS:n ja SC2:n lisäksi järjestämisoikeudet Overwatchin SM-turnaukseen. Assemblyjen esports-vastaava Petri Hämälä vahvistaa Ilta-Sanomille heidän aikovan yhä järjestää kisat, mutta heillä ei ole kerrottavana tällä hetkellä tarkempia tietoja turnauksesta.

Viime vuosina Assemblyilla on nähty SM-kisojen lisäksi erillisiä turnauksia, joissa on kilpaillut joukkueita myös ulkomailta. Toistaiseksi tapahtuman esports-ohjelmistoon on lisätty ainoastaan tiedot kolmesta SM-turnauksesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt