Esports

Jenkkimatka kannatti: ”Kantoraketti” huipputiimiin – samalla MM-kultamitalisti palaa Suomeen

Julkaistu:

ESPORTS
Rainbow Six: Siege -ammattilaisen Juhani Toivosen ura jatkuu huipputiimi PENTA Sportsissa. Ville Palola puolestaan palaa ENCEen.
Rainbow Six: Siege -ammattilainen Juhani ”Kantoraketti” Toivonen on ilmoittanut edustavansa jatkossa eurooppalaista PENTA Sports -joukkuetta.

Aikaisemmin suomalaisessa ENCEssä pelannut Toivonen korvaa PENTAssa suomalaispelaaja Ville ”SHA77E” Palolan, joka ilmoitti vajaa kaksi viikkoa sitten jättävänsä kilpapelikentät toistaiseksi. ENCE on ilmoittanut kiinnittäneensä Palolan organisaatioon striimaajaksi ja varapelaajaksi.
Toivonen on kommentoinut PENTAan siirtoaan Twitterissä. Hän kertoo päätöksen olleen lopulta helppo, sillä henkilökemiat kohtasivat jo USA:n matkan aikana, jossa hän paikkasi Palolaa johtaen PENTAn hopealle.

Toivosen aikaisempi joukkue ENCE putosi heikon kevään päätteeksi Pro League -ammattilaissarjasta, mutta PENTAn kanssa hän kilpailee jälleen parhaiden keskuudessa. PENTA on liigan menestynein tiimi kolmella Pro League -tittelillä, yhdellä liigahopealla ja alkuvuoden The Six Invitational -MM-voitolla.
Toivonen muisti viestissään myös entisiä joukkuetovereitaan. Isoimmat kehut saavat pitkäaikaiset tiimikaverit Niklas ”Willkey” Ojalainen, Mikko ”ProtaX” Mutanen ja Jouni ”Bounssi” Salo, joita ilman hän ei olisi omien sanojensa mukaan nykyisessä asemassaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kunnia myös Aleksi ”UUNO” Työppöselle, joka tuli ENCEen juuri ennen Six Invitationalia ja näytti kuuluvansa ammattilaistasolle. Uskon hänen pääsevän pitkälle urallaan, sillä hän ansaitsee sen, muisti Toivonen joulukuussa tiimiin liittynyttä Työppöstä.

Toivonen sanoo PENTA-siirron olevan hänen uransa uusi alku, josta hän on innoissaan ja entistä motivoituneempi.

– Odotan innolla, mitä voimme saavuttaa tiiminä, kun olemme päässeet kunnolla harjoittelemaan. [....] Olemme aloittaneet harjoittelun jo ensi Pro League -kautta sekä Pariisin Major-turnausta varten. Olen valmis voittamaan!

PENTAssa pelaavat Toivosen lisäksi suomalainen Joonas ”jNszki” Savolainen, tanskalainen Niclas ”Pengu” Mouritzen, espanjalainen Daniel ”Goga” Mazorra Romero sekä ruotsalainen Fabian ”Fabian” Hällsten.

Palaako Palola pelikentille kesän päätteeksi?

Toivosen lähtö ENCEstä on joukkueelle toinen muutos reilun kuukauden sisään. Toukokuussa Otto ”pannari” Heikkinen siirtyi T3H eSports -tiimiin.

ENCEssä on tällä hetkellä vain neljä pelaajaa, sillä kokoonpanoon kuuluu Ojalaisen, Salon ja Työppösen lisäksi belgialainen Santino ”Gomfi” de Meulenaere. Varapelaajaksi kiinnitetty Palola kertoi toukokuun lopussa ottavansa toistaiseksi taukoa kilpailemisesta, joten hän ei ole tällä hetkellä osa vakiokokoonpanoa.

– Sen joukkueen [PENTAn] synergia ei oikeen täsmää omaan ajatusmaailmaan jos vertaa, kuinka mukava ENCEssä oli aikoinaan pelata ja kuinka hyvin kaikilla synkkasi. Tuntui, että valinta oli tehtävä oman parhaan mukaan, kertoi Palola toukokuussa IS:lle.

ENCE joutuu kisaamaan paikasta Pariisiin Major -turnaukseen joko netissä matkaamalla DreamHack Valencia -turnaukseen heinäkuussa. Valenciassa voittoon yltävä joukkue saa kutsun Pariisiin.

PENTA on varmistanut paikkansa Pariisiin voitettuaan MM-kisat alkuvuodesta. Kesäkuussa alkavaan Pro League -kauteen PENTA lähtee voittajasuosikkina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt