Esports

Puolustusvoimilla yllättävä ongelma – Yle: Hyviä kilpapelaajia ei tarpeeksi

Julkaistu:

ESPORTS
Puolustusvoimat eivät ole toistaiseksi löytäneet yhtään sopivaa kilpapelaajaa Urheilukouluun, uutisoi Yle.
Viime syksynä puolustusvoimat ilmoittivat hyväksyvänsä jatkossa myös kilpapelaajat suorittamaan asepalvelusta Urheilukouluun, joka sijaitsee Santahaminassa Helsingissä.

Pääesikunnan valmennuksen johtaja Jouni Ilomäki kertoi viime kesänä Helsingin Sanomien haastattelussa puolustusvoimien olevan kiinnostunut hyödyntämään kilpapelaajia erityisesti simulaatiotilanteiden vastustajina.
Yle uutisoi, että toistaiseksi puolustusvoimat eivät ole löytäneet yhtään kriteereitä täyttävää kilpapelaajaa Urheilukouluun. Puolustusvoimia kilpapelaajien valinnassa Urheilukouluun auttaa Suomen elektronisen urheilun liitto (SEUL ry), joka pisteyttää hakijat.

– Ensimmäisessä mahdollisessa saapumiserässä hakijoita oli kaksi, mutta he olivat enemmän kansallisen tason pelaajia. Kesäkuun alussa meille haki yksi e-urheilija, mutta hänen tapaukseensa en ole vielä perehtynyt, kertoo Urheilukoulun valmennuspäällikkö Jari Karinranta Ylelle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suomessa noin 40 ammattilaista

Ministeri Sampo Terho (sin.) totesi viime viikolla järjestämässään pyöreän pöydän keskustelussa toivovansa Suomesta kilpapelaamisen mahtimaata. Suomesta tulee tällä hetkellä noin 40 ammattilaispelaajaa.

Ammattilaisista noin puolet pelaa räiskintäpelejä kuten Overwatchia, Rainbow Six: Siegeä ja Counter-Strikea. Suomi tunnetaankin maailmalla loistavista räiskintäpelipelaajista.

Yksilöpuolella suomalaiset pärjäävät useammassa pelessä, kuten Dota 2:ssa ja StarCraft II:ssa, mutta tiimipuolella menestys on ollut harvassa. Yhdeksi syyksi on aikaisempina vuosina mainittu varusmiespalvelus.

Monet lupaavat joukkueet erityisesti Counter-Strikessa ovat joutuneet vaihtamaan pelaajaa tai jopa lopettamaan yhdessä pelaamisen vuosien varrella, kun varusmiespalvelu on vaikuttanut joukkueen tulevaisuuteen. Erityisesti CS-piireissä on sanottu asepalveluksen olleen suurempi ongelma kuin mahdollisten tukijoiden löytäminen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Harva ammattilainen palaa palveluksensa jälkeen pelikentille, sillä vuosi on todella pitkä aika olla sivussa jatkuvasti kehittyvän pelin parista.

Lue lisää: Urheiluministeri Sampo Terho: Suomesta kilpapelaamisen mahtimaa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt