Esports

Joona Sotala oli täysin ylivoimainen! ”Serralille” rahakas mestaruus USA:ssa

Julkaistu:

ESPORTS
Joona ”Serral” Sotala on voittanut Yhdysvalloissa pelatun StarCraft II -turnauksen näytöstyyliin kuitaten 20 000 dollaria.
19-vuotias StarCraft II -pelaaja Joona ”Serral” Sotala on voittanut Yhdysvalloissa pelatun WCS Austin -MM-karsintaturnauksen. Sotala oli turnauksessa täysin ylivoimainen.
Sotala varmisti paikkansa Austiniin Euroopan-karsinnoista, jotka hän voitti häviämällä vain yhden kartan pelaamastaan viidestätoista.

Yhdysvalloissa Sotala jatkoi ylivoimaisia otteitaan, kun lohkovaiheesta paikka pudotuspeleihin varmistui puhtaalla pelillä. Sotala voitti lohkovaiheessa Dario ”TLO” Wünschin ja Clément ”Clem” Desplanchesin.

Pudotuspelien avauskierroksilla kaatuivat selvästi 3–0-lukemin Diego ”Kelazhur” Schwimer ja Gabriel ”HeRoMaRinE” Segat. Vasta välierissä Sotala hävisi ensimmäisen karttansa, kun saksalainen Julian ”Lambo” Brosig taipui 3–1-tuloksella.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Finaalissa Sotala otti mittaa turnauksen yllättäjästä, puolalaisesta veteraanipelaajasta Grzegorz ”MaNa” Kominczista. Sotala voitti avauspelin, mutta hävisi yllättäen kaksi seuraavaa. Tappioasema ei vaikuttanut suomalaisen suoritukseen, sillä Sotala nousi mestariksi voittamalla kolme peliä putkeen.
Mestaruudesta Sotala kuittasi 20 000 dollaria sekä 3000 karsintapistettä. Sotala johtaa WCS-karsintoja täysin ylivoimaisesti 7720 pisteellä. Toisena olevalla Juan Carlos ”SpeCial” Tena Lopezilla on 2380 pistettä.

Voitto oli vuoden toinen Sotalalle: Tammikuussa hän voitti Leipzigissä pelatun WCS-turnauksen. Lisäksi hän on yltänyt välieriin IEM: World Championship -turnauksessa ja pronssille WESG 2017 -finaaleissa. Sotala on varmistanut jo paikkansa syksyllä pelattaviin MM-kisoihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt