Syy joukkopakoon selvisi: Helsinki REDS, HAVU Gaming ja ENCE perustavat Suomen kilpapelaamisen liiton (SKL) - Esports - Ilta-Sanomat

Syy joukkopakoon selvisi: Huipputiimit perustavat uuden kilpapeliliiton

Suomalainen esports-konkari Teemu Hiilinen on uuden kilpapeliliiton puheenjohtaja.

Julkaistu: 4.6.2018 9:44

Suomen suurimmat pelijoukkueet ENCE, HAVU ja Helsinki REDS ovat perustaneet uuden lajiliiton, Suomen Kilpapelaamisen Liiton eli SKL:n.

Suomen elektroninen urheilun liitosta (SEUL ry) sunnuntai-iltana eronneet kotimaiset pelijoukkueet Helsinki REDS, HAVU Gaming ja ENCE ovat perustaneet uuden kilpapeliliiton.

Suomen kilpapelaamisen liiton (SKL) keskeinen tavoite on kehittää esports-seurojen toimintaedellytyksiä, tukea ammattilaiseksi tähtääviä pelaajia, nostaa urheiluviihteen arvostusta ja tuomaan esportsia lähemmäksi suomalaisia liikeyrityksiä.

Liitossa ovat mukana ENCE, HAVU ja Helsinki REDS. Taustalla ovat mukana lisäksi ENCEn kanssa yhteistyössä toimiva Lahden Pelicans sekä Helsinki REDSin omistava HIFK.

Puheenjohtajaksi on kutsuttu Suomen esports-kentän veteraanitoimija Teemu Hiilinen, joka on ollut muun muassa perustamassa SEUL ry:tä, selostanut Ylelle e-urheilua sekä toiminut pitkään toimittajana.

Hiilinen kertoo esportsin olevan maailman nopeimmin kasvavin urheilulaji, joka on kasvanut valtavasti myös Suomessa viime vuosien aikana.

– Suomen peliteollisuus ja suomalaiset turnausjärjestäjät ovat maailman huippuluokkaa, mutta pelaajat ovat jääneet jälkeen eurooppalaisesta kehityksestä. Nyt me yhdistämme parhaat voimavarat ja käytännöt ammattimaisen esportsin edistämiseksi Suomessa, kommentoi Hiilinen uutta liittoa tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?