Suomalaistiimi sai yllätyskutsun Venäjälle – Ville Nieminen antoi viime hetken vinkit

Julkaistu:

CS:GO
Suomen tunnetuin Counter-Strike-joukkue ENCE kilpailee alkuviikosta Venäjällä paikasta Saksassa pelattavaan huipputurnaukseen.
Suomalainen ENCE-joukkue on saanut yllätyskutsun Venäjällä 5.–6. kesäkuuta pelattavaan GG.Bet Majestic -turnaukseen.

Moskovassa pelattavan turnauksen voittaja saa kutsun heinäkuussa järjestettävään ESL One Cologne -turnaukseen, joka on yksi Counter-Strike: Global Offensiven kalenterivuoden suurimmista ja arvostetuimmista kisoista.
ENCE pelasi GG.Betin karsinnoissa toukokuussa, mutta silloin pelit päättyivät voiton päähän Venäjän-reissusta. Venäjälle ENCE sai kutsun, kun alunperin osallistujalistalla olleet Gambit ja North peruivat osallistumisensa. Molemmat joukkueet saivat paikat Kölniin toista kautta.

ENCEn lisäksi Venäjälle matkaavat saksalainen ALTERNATE aTTax, venäläinen Team Spirit ja kazakstanilainen AVANGAR. ENCE kohtaa avausottelussaan tiistaina kello 13.30 Suomen aikaa Team Spiritin.

Finaali pelataan keskiviikkoiltana Suomen aikaa kello 18. Turnaus pelataan double-elimination-formaatilla eli pelit päättyvät kahteen tappioon. Pelejä voi seurata EfragTV:n Twitch-kanavalta.

Turnauksen voittaja saa paikan ESL One Cologneen. Toiseksi sijoittunut kuittaa 15 000 dollaria, kolmanneksi yltänyt 7000 ja jumbosijasta saa vielä 3000.

ENCEssä pelaavat Aleksi ”allu” Jalli, Jere ”sergej” Salo, Sami ”xseveN” Laasanen, Jani ”Aerial” Jussila ja Aleksi ”Aleksib” Virolainen.

”Jatkuvasti jokaisesta matsista otetaan oppia”

Ilta-Sanomat tavoitti ENCEn markkinointipäällikön ja CS-legendan Joona ”natu” Leppäsen kertomaan joukkueen kuulumisista. Leppänen on myös valmentanut joukkuetta muutamia kertoja viime viikkojen aikana.

– Mielestäni ollaan menossa ehdottomasti hyvään suuntaan. Jatkuvasti pelin taso ja suorittaminen ovat parantuneet. Huonon ja hyvän hetken ero on pienentynyt. Marginaalisten, mutta kokonaiskuvaan isosti vaikuttavien virheiden määrä alkaa luonnollisesti vähentyä yhteisten pelituntien kasvaessa, kertoo Leppänen.

Huhtikuussa uuden kokoonpanonsa esitellyt ENCE on voittanut muutamia karsinnoissa kovia nimiä, kuten Team Kinguinin, AGOn ja Vega Squadronin, mutta tappioita pienempiä nimiä vastaan on tullut muutama. Leppäsen mukaan joukkueen suurin ongelma on tällä hetkellä suoritusten heitteleminen.

– Jatkuvasti jokaisesta matsista otetaan oppia ja kehitetään erilaisia nyrkkisääntöjä, jotta sudenkuopilta vältytään. Allekirjoittaneen mielestä joukkue on tällä hetkellä oikein hyvin aikataulussa, ja olemme pyrkineet näyttämään, että parhaimmillaan tämä viisikko pystyy pelaamaan todella hyvää "countteria".

Moskovaan joukkue lähtee hyvissä tunnelmissa ja saamastaan mahdollisuudesta innoissaan. Turnausta varten ENCE on hakenut lisää virtaa Lahdesta, jonne koko ENCEn porukka CS-tiimi mukaan lukien kokoontui perjantaina.

Lahdessa ENCE pääsi Pelicansin valmennusjohdon koulutukseen, johon kuuluvat muun muassa Ville Nieminen ja Pasi Nurminen. Entiset jääkiekkoilijat kertoivat ammattilaisurheilijan arjesta ja ammattilaisuuden vaatimuksista.

– Yritetään valmistautua henkisesti ja tiedostaa se, että kyseessä on ensimmäiset lanipelit tällä jengillä. Itse lähden mukaan reissuun tukemaan tekemistä ja pitämään huolen, että pojat voivat keskittyä pelaamiseen ja tarvittaessa auttaa tiukoissa paikoissa.
Turnaukseen osallistuvat joukkueet ovat hyvin tasaväkisiä. Mikä tahansa tiimi voi hyvänä päivänä voittaa minkä vain muista osallistujista.

– Todella vaikea yksilöidä, kuka olisi ennakkoon erityisesti vaikein vastustaja. AVANGAR muun muassa pelaa tällä hetkellä pelaa hyvää CS:ää StarSeriesissä, pohdiskelee Joona.

Moskovasta ENCE matkaa Ouluun, jossa pelataan ensi viikon viikonloppuna CS:n ensimmäinen SM-karsinta. ENCEllä on Oulussa vain yksi tavoite.

– Vectoramoilta lähdetään luonnollisesti hakemaan voittoa ja paikkaa eSM-finaaleihin, yksinkertaisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt